Vad är Savanna Biome?

Variabel regn, strödde vall med höga träd och hardpan mark karakterisera tempererade Savanna Biome. Det finns mest bekant på slätterna i Afrika, men delar av Florida, Brasilien, Australien och Indien hör till denna Biome också. Det är en blandning av prärie och skog, men den har unika egenskaper också.

Temperaturen på savannen varierar lite från säsong till säsong, i genomsnitt en varm 68o F (20 ° C) under året. Regn, dock varierar drastiskt. Den våta säsongen varar 6 till 8 månader, släppa flesta av områdets 20 till 60 inches (60-150 cm) av regn på kort tid. Den hårda marken är ogenomtränglighet innebär att nederbörden gör tillfälliga pölar som endast långsamt foder grundvattnet. I den torra vintermånaderna, förbi torka terrängen, och vattentäkter avdunsta. Därför har djur och växter som är anpassade för att överleva dessa överdrivna villkor. Vissa fåglar flyttar till fuktigare områden, medan vissa gnagare gå in i ett vilande tillstånd underground.

Träd av Savanna har liten biologisk mångfald. Acacia och Baobob träden dominerar annars raka horisonten. Dessa träd har tillplattad toppar eftersom betare, som giraffer, nagga den nedre grenar. Andra afrikanska däggdjur använder träd för skugga och vatten. Elefanter, zebror, vattenbuffel, strutsar, hyenor, vårtsvin, flodhäst, gaseller, och leoparder är kända medlemmar av denna ekologi. Det finns en stor biologisk mångfald bland växtätande betare och köttätande rovdjur.

Den tropiska Savanna Biome är i ett tillstånd av förändring. Elefanter kan skapa betesmark av skog genom att trampa träd. Fire hjälper faktiskt till att bevara Savanna. Torrt gräs antänds lätt av blixten, och den snabba brinnande eld sveper stäppen. Fåglar och stora djur har utvecklats för att springa ifrån elden, medan gnagare gräva djupt nog att stå emot värmen. Även gräs förvara sina vatten i sina rötter, snarare än deras blad, så de är inte dödas av en flamma. Elden går för snabbt för att skada träd, så kan säkert gro frön av vissa arter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.