Vad är Rarey Technique?

Rarey Teknik är ett system för hantering av hästar som blivit ond eller vild som en följd av missbruk eller dålig hantering. Det använder mildhet och en lugn miljö att lära djuret att människan inte är skadliga, och när det togs fram på 19th century av John Solomon Rarey fick det stor uppmärksamhet. En version av Rarey Technique kan ses i filmen The Horse Whisperer . Det har varit kontroversen om bästa sättet att träna en häst i århundraden. Både i antikens Grekland och Rom, till exempel, det fanns en viss debatt om huruvida mildhet eller brutaliserade tekniker var det mest effektiva, och debatten fortsätter, även mildhet verkar vara vinnande ut. Animal beteendevetare har föreslagit att straff och brutala metoder inte är effektiva läromedel eftersom de undervisar hästar fruktar mer än något annat, medan mjuk teknik främja förtroende och samarbete.

Rarey var en tidig förespråkare för skonsam träning tekniker, och av allt att han var en skicklig tränare. Med hästar som inte hade upplevt trauman, Rarey förespråkade en mjuk, långsamma teknik som inriktades på att bygga förtroende mellan häst och tränare, arbetar gradvis fram till det ögonblick då hästen var ridna, och alltid hålla lugn och respektfull. För hästar som var svåra att hantera, utvecklat Rarey den Rarey Technique. Det första steget i den teknik som innebär att knyta upp en av hästens ben, så att hästen inte kan balansera på den. Som ett resultat av hästen snabbt blir trött, vilket gör det lätt för tränaren att uppmuntra hästen att ligga ner. På något ställe i Rarey Technique är hästen tvungen att göra något, att målet är att få hästen att slappna av. När hästen ligger ner, sitter tränaren på djuret att immobilisera det, och sedan börjar hantera hästen.

Tränaren får köra sina händer över hela kroppen på hästen, till exempel, när du talar med låg, lugnande röst. Vissa utbildare utsätta också hästen till olika objekt. Eftersom hästen inte kan kämpa mot föraren eller rymt, tenderar att sakta lugna ner, huvudsakligen handlar det Rarey Technique hypnotizing hästen. Efter en lång session sköts, hästen är försiktigt tillåts stiga och det är belönas, Rarey hävdade att kunna lugna en häst efter en session, även om det ibland flera sessioner behövs.

människor som utövar den Rarey Technique har noterat att hästen ofta skapar en nära band med tränare, även om det i teorin kan hanteras av vem som helst när det har stillade. En stor fördel med tekniken är att det inte kräver brutal styrka, så att folk i alla åldrar och fysiska förutsättningar kan använda Rarey Technique att hantera djur. Det viktiga är att vara säker på, att projicera en positiv, lugn, vänlig attityd genom hela sessionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.