Vad är Ornamental Kål?

Dekorativa vitkål är en sort av kål som odlas för sina färgstarka, showy blad. Det är också ibland som prydnadsföremål eller blomning Kale. Precis som bord kål, brysselkål, broccoli, grönkål, blomkål och kålrabbi, är prydnads kål klassificeras som Brassica oleracea , och det har förvärvat ett karakteristiskt utseende genom år av träget odling. Det är också tekniskt ätlig, även om det kan bli extremt bitter och bladen har en tendens att vända en tråkig grå när de är kokta. Det finns ett antal sorter av prydnads kål. Som regel har de växter tight, väl rundade huvuden och ruffly lövverk. Deras färger varierar från vitt till rött, med inslag av rosa, lila och grönt i många druvsorter och prydnads kål är ofta randiga med rika strimmor av färg. När det är väl vårdad, kan anläggningen användas för att göra en skvätt färg i trädgården, och det kan också sängar linje, gångvägar och stigar. En av de främsta fördelarna med prydnads kål är att Det är ett svalt väder växt, föredrar temperaturer på hösten och vintern. När andra växter i trädgården kan vara vilande eller dö bort, kan prydnads kål vara klara och färgstarka. Om du bor i ett område som bara blir lätt frost under året, kan prydnads kål kvar över vintern, vilket ger en ljus anteckning under mörka, kalla månader. Anläggningen kan även odlas inomhus, om du har en cool, starkt upplyst rum.

Alla prydnads kål odlas från frö. Om du vill starta egna anläggningar kan du köpa frön från en lokal butik trädgårdsarbete, utsäde paketet vanligtvis ha ett fotografi som visar färg och form att viss sort av prydnads kål. Frö i juli eller augusti, antingen direkt i marken eller inomhus i kruka om din somrarna är varma. Håll jorden fuktig och väl ändras med kompost, och sålla bort spretig växt som prydnads kål växer. Om du börjar växter inomhus, flytta ut dem i mitten av hösten så att de får tid att acklimatisera till svalare temperaturer. En lätt frosten kommer snarare att göra färgen mer mättade och intensiva, men du vill inte chocka växterna genom att plantera dem på senhösten, när temperaturen dramatiskt kallare än de är inomhus.

Du kan också köpa prydnadsväxter kål plantor i förpackningar. Om du får plantor, välj starkaste ser, mest symmetriska plantor och satte dem i trädgården i mitten av hösten. Som prydnadsväxter kål växer, kanske du vill trimma efterföljande blad för att hålla växterna tidy. Plantorna kommer att gå till utsäde i varmare väder, om du gillar den sort du växer, spara utsäde att plantera under sensommaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.