Vad är Montauk Monster?

Montauk Monster är en mystisk oidentifierat djur som spolats iland på en strand nära Montauk, New York 2008. En fotograf på scen knäppte ett foto som var snabbt stor spridning, och uppmärksammades av pressen och spekulationer av kryptozoologi i många hörn av världen. Så ofta händer när en varelse som är svår att identifiera dyker upp, ett antal konkurrerande teorier från det vardagliga till det övernaturliga har föreslagits för att förklara identitet Montauk Monster, kärleksfullt känd som "Monty. "

Varelsen spolats iland på Ditch Plains Beach, en populär plats för sommaren semesterfirare. I allmänt distribuerade bild tycks Montauk Monster vara mest hårlösa, med en kropp typ som vagt liknar det en hund, komplett med fyra ben och en svans. Men djurets panna ås tycks också ovanligt framträdande, och det verkar ha en näbb, snarare än den mer konventionella käken. En av dess framben är också avlång, och en bit läder eller tyg är virad runt frambenet.

De flesta av de enkla förklaringar till Montauk Monster fokusera på det faktum att det var nedbrutet illa när den tvättas upp, och ingen forskare har kunnat undersöka kroppen. Från tillgängliga bevis, kan djuret vara en hund, tvättbjörn, eller en stor råtta, även om bristen på skalan i bilden gör det svårt att säga. Monty också kan vara ett mystiskt skallösa havssköldpaddor.

Conspiracy fans föreslog att Montauk Monster var en escapee från närliggande Plum Island Animal Disease Center, ett United States Department of Agriculture anläggning. Plum Island betonade att det hade en oklanderlig säkerhetsproblem, och det uppenbarligen inte uppskattar pressen. En rapport med föreslagit att en hel ras av dessa varelser vandrade runt Montauk.

Monty kan också vara en del av en viral marknadsföringskampanj. Flera av de personer som var inblandade i upptäckten av varelsen har arbetat för viral marknadsföring av företag, och flera filmer och tv-serien skulle säkert dra nytta av den extra exponering. En film, Splinterheads , även påstod sig ha skapat Montauk Monster, men det senare tillbaka påståendet.

bristen på ytterligare fotografier och ett organ för att undersöka ha gjort en seriös utredning av identitet Montauk Monster ganska utmanande. Bevis verkar starkt tyder på att Montauk Monster är helt enkelt en väl utförda bluff, och ytterligare information kan filtrera bort under senare år för att avslöja sanningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.