Vad är Hard Avskogning?

Hard avskogning uppstår när skogsbevuxna marker är clearcut och då äventyras så att träden inte kan växa tillbaka. Däremot händer mjuka avskogning när träd tas bort, men de senare växer ut igen. Biologer är mycket oroade över effekterna av hårda avskogning, som de ordinarie förstörelse av skogsområden runt om i världen är en snabbt växande trend. Forskare i många nationer däribland USA och Storbritannien studerar hårt avskogning omfattande fram förslag för att undvika det.

New England erbjuder några utmärkta exempel på både mjuka och hårda avskogning. När tidig bosättare till USA först kom till New England, skar de ner många träd för att utveckla jordbruket. Med tiden jordbruksproduktionen flyttats till andra regioner i landet, och dessa träd växer tillbaka, detta är ett exempel på miljövänligt skogsskövling, där träd bort, men så småningom bytas ut. Soft avskogningen är också en vanlig företeelse i Europa. Biologer har noterat att denna andra tillväxten faktiskt kan vara ganska friska, och att dessa gång clearcut och nu skogbevuxen mark ger många fördelar till sina samhällen. är Återupptagandet av skogsmark i New England ofta värvad av biologer, som illustrerar hur naturen kan återhämta sig från negativ mänsklig aktivitet. Men forskare vid Harvard Forest i Massachusetts påpekade en oroande och växande trend, det Slutavverkning av träd för utveckling, vilket leder till hård avskogning. I hård avskogning, är skogbevuxen mark ersätts med vägar, parkeringsplatser, gallerior, och utvecklingen, vilket gör det omöjligt för naturen att återhämta sig. Hård avskogning, som ett resultat av orsakar en permanent nettominskning av skogbevuxen mark.

Woodlands är oerhört värdefulla för en rad skäl. Miljömässigt bidrar de till att binda koldioxidutsläpp, erbjuder livsmiljöer för djur, och även fungera som temperatur regulatorer. I områden med parker och skogsområden, kan dessa naturliga funktioner hjälper till att minska temperaturvariationer, hålla regionen svalare på sommaren och varmare på vintern. Många också bara njuta av skogsmarker, finna dem vackra och trevliga, och dessa personer är oroade över förlusten av livskvalitet som orsakas av hårda avskogning.

Organisationer som försöker bekämpa hårt avskogning vill uppmuntra människor att värdera skogen som de är, utan behov av utveckling. Några av dessa grupper också främja selektiv avverkning, vilket gör skogsmark värdefull. Andra menar att skogen skulle förses med vilt för jakt, eller förvandlas till nöjesparker för människor att njuta av, vilket skapar reellt värde för skogsområden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.