Vad är Earthquake Weather?

Det är en nära, förtryckande dag, kanske varmt och fuktigt, med moln som finns ovanför och inget regn i sikte. Folk kan titta på en sådan dag som typiskt jordbävning väder, en term som används för att beskriva vädret mönster som tyder på en jordbävning kan vara förestående. Egentligen finns det inget som heter jordbävning väder, och en allmän utredning av mönster och händelser som jordbävningar visa de förekommer under alla årstider, alla temperaturer, alla tider på dagen, och i många olika väderförhållanden.

filosofen och intellektuella, anade Aristoteles att jordbävningar orsakades av vindar i grottor, och som sådan fanns särskilda jordbävning väder. Detta är definitivt inte fallet. Som de flesta människor, var Aristoteles såg att förklara saker som var mysterier genom logiska hypoteser. Sedan Aristoteles har flera personer pekat på olika tecken på vädret, och detta varierar, eftersom jordbävningen väder.

Även väderförhållanden inte kan orsaka jordbävningar, kan de påverka omfattningen av de skador som orsakats av en jordbävning. Före 1906 års San Francisco jordbävning, hade flera månader av intensiva regn orsakade marken under strukturer för att bli geléartad, översättning till större skakning av byggnader och mer övergripande skador. Regnen orsakade inte jordbävningen, men de gjorde sitt resultat svårare. I nyligen genomförda studier, en teori som blir allt större acceptans är att smärre differentiering i termisk temperatur, betraktad genom satellit, kanske slutar upp är en bra prediktor för vissa typer av jordbävningar. Dessa förändringar i temperatur har inträffat innan några av de större jordbävningar i början av 21: a och sen 20th century, och en samling bevis håller på att samlas in som en dag kan hjälpa till att förutsäga jordbävningar. Termiska förändringar tenderar att inträffa bara några timmar före jordbävningar, inte tenderar att påverka vädret, och kanske inte ger tillräckligt med tid för jordbävningen varningar.

Än så länge har vi inga tillförlitliga prediktorer för jordbävningar, och Vi är långt ifrån förutsäga hur illa en jordbävning kan vara. Forskare lita på sannolikheter snarare än prognoser. Till exempel är det troligt att San Francisco är sannolikt att ha en stor jordbävning, som har kallats "The Big One" i över 30 år. Vad är sannolikt inte alltid förutsägbara. Generella uttalanden från seismologer nu inrikta sig på uttalanden som "Vi är övertygade om att det kommer att hända, men vet inte när det kommer att hända. "

Istället för att använda tecken på jordbävning väder som en vägledning för att förutsäga jordbävningar, är det mer meningsfullt att klara dig och din familj för en eventuell jordbävning. Detta gäller särskilt om du bor i vissa jordbävning liggande områden i världen. Det finns många webbplatser, där man fokuserar på jordbävningen beredskap och kan ge dig lite lätt i åtanke om du känner dig nervös på dagarna jordbävningen vädret, eller någon annan dag under året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.