Vad är Chaparral Biome?

Warm, milda vintrar och varma, torra somrar, och lite regn karaktärisera Chaparral Biome. Shrubland, eller Chaparral, täcker inte mycket av planetens yta, men detta kustområde Biome skapas när kallare havsvattnet möter en landmassa med höga medeltemperaturer. Chaparral ligger 30-40 grader över och under ekvatorn utanför tropikerna. I norr ligger "Chaparral" av kust Kalifornien och Baja, och "macchia" runt Medelhavet. I söder hittar vi "matorral" i Chile, "fynbos" i södra Sydafrika, och den västra kusten av Australiens "Mallee. "Landskapet kan variera från fårad dalar och slätter till böljande kullar och klippiga berg.

Över hela världen är klimatet i shrubland kallas Medelhavet. Vilande säsongen, bestående mest av våren, sommaren och hösten har lite regn. Temperaturer på upp till 100 ° F (38 ° C) och den genomsnittliga 64 ° F (17 ° C), vilket innebär bränder i torraste månader. Under vintern, genomsnitt temperaturen en vederkvickande 50 ° F (10 ° C), ger upphov till samt 15-25 "(38-64 cm) av regn, som gör vegetationen annat än kaktus att blomstra. Chaparral växter, van vid torka, använda nederbörden att öka mycket snabbare än öken scrub. En del av växterna i Chaparral Biome förlänga till angränsande öknar, men de flesta av växtligheten är buskar, träd dvärg, och gräs inte finns i öknen Biome. Dessa anläggningar har utvecklats mindre, fastare blad med en vaxartad yta som bevarar fukt. Vissa arter är Yucca, myrten, ek, ljung, Eucalyptus dvärg, Sagebrush och manzanita. För att komma åt knappa vattenresurser, antingen de har en djup Taproot, att nå en låg vatten bord, eller en bred, grunt rotsystem att samla yta fukt.

Djur finns i Chaparral Biome omfatta jackrabbits, rävar, paddor, Coyotes, skallerormar, Gophers, hackspettar, aardvarks, råttor känguru, vallabyerna, och många andra insekter och fåglar. De kan gräva, extrahera vatten från vissa växter, eller flytta under de varmaste månaderna för att stå emot värmen och torkan. Det finns mycket fler arter variation i dessa djur än i öknen, men de har metoder för skydd mot frekventa skogsbränder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.