Hur kan jag spara energi?

Din förmåga att spara energi kan spara mycket pengar per år i energikostnader, och är också ett fantastiskt sätt att hjälpa vår haltande planet. Du kommer att hitta många förslag på hur man kan spara energi, och dessa kan variera från ganska utveckla saker till mycket enkla saker. Främst vad du försöker att skära ner på den mängd el och gas som du använder, och detta kan göras på flera sätt.

För det första finns det några enkla ändringar kan du göra som kommer att spara energi. Överväg att använda kollektivtrafik när du kan istället för att använda egen bil, och om du inte har denna möjlighet för dig, försök att Carpool med andra för att komma till platser som fungerar. Inrätta saker carpools för att ta barnen till skolan eller har barn ta skolbussen, och planera dina resor noga så att du inte gör onödiga resor. Till exempel handlar en gång i veckan eller en gång varannan vecka istället för att gå till butiken varje dag på mat kommer att spara energi och sparar pengar på gas.

Dina fötter är dina bästa vänner för att hjälpa dig att leva grön. Om du kan gå eller cykla till platser inom räckhåll, kommer du inte bara spara på gas men du kommer också vara friskare. Om du bor på rimligt avstånd från jobbet eller dina barns skola, anser promenad eller cykling till dessa platser. Bor i närheten av centrala shoppingområde kan också hjälpa dig att spara eftersom du kan gå till butiker och spara priset för resa med bil finns.

Massor av dem som skulle få dig att spara energi rekommenderar dig att köpa energi livräddningsutrustning och att du gör några ändringar i ditt hem för att bättre värme och kyla ditt hem. Med dubbel spröjsade fönster och utmärkt väder-stripping kommer säkerligen att bidra, och med tillräcklig isolering även främjar energisparande.

naturligtvis inte alla som äger sina hem eller har råd med dessa ändringar. Mindre pengar, kan du se till att lägga Drevning och väder-stripping runt dörrar och fönster. Även om detta inte kan vara lika effektivt, kan det minska fortfarande mängden värme eller svalka du förlorar, och det är ganska billigt om man gör det själv. Du kan också bidra till att främja en jämnare temperatur i ditt hem genom att fönster och golvbeläggning.

Andra energisparande tips inkluderar att se ditt kylskåp är uppskruvad till 37 grader F (2,78 grader C), tvätta kläderna i kallt eller varmt vatten, att förvandla din varmvattenberedare ned till 120 grader F (48,89 grader C), och ställa in värme termostaten på 68 grader F (20 grader C) på vintern. På sommaren om du har luftkonditionering, bör du ställa in termostaten på 78 grader F (25,56 grader C) eller till och med lite högre om det varma vädret inte bry dig. Använda energi effektivt takfläkt för att kyla ner ditt hem kan spara energi ännu mer. En annan enkla saker är att se till att du köper även små köksapparater (när du behöver dem) som är energieffektiva. Du kan också spara energi genom att byta ut dina glödlampor med lampor. Stänga av eller koppla apparater (utom kylskåpet) när de inte används.

Dessa förslag är ganska lätta att följa och är bara toppen av ett isberg om du vill spara energi. Det är verkligen så mycket mer du kan göra och lite modifieringar man kan göra för ditt sätt att leva som kommer att vara till stor hjälp. Komma familjen inblandade att spara energi kan vara mycket effektivt, eftersom alla från unga till gamla har ett intresse av att skydda vår miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.