Hur kan jag göra Catnip Toys?

Det finns en mängd olika sätt att göra kattmynta leksaker, allt från enkelt hand-sömnad leksaker till stickning och tovning leksaker för katter. Handgjord kattmynta leksaker kan göra en fin present till kattägare, och de kan också spara pengar för personer med katter, eftersom de kan vara tillverkade av skrot och hemodlade kattmynta, snarare än som köps på en djuraffär. För personer med katter som tenderar att gå igenom kattmynta leksaker snabbt, att man kan göra utbyten kan skära ned på kostnaderna betydligt. Det viktigaste att komma ihåg när man kattmynta leksaker är att de ska vara rolig och säker för katter. Detta innebär att försiktighet bör iakttas vid montering för att undvika användning av dinglande strängar som kan lossna och sväljas tillsammans med andra små bitar som kan utgöra en kvävningsrisk. Om katter svälja saker som knappar, snören och pärlor, kan det bli möjligt att smälta och föra dem, men de skulle kunna kvävas eller utveckla en blockering i tarmen, vilket kan kräva kostsamma operation. Därför bör kattmynta leksaker tillverkade av robust material, och de bör vara väl konstruerat. De ska också bytas ut om de börjar striden eller falla sönder.

Catnip för stoppning kattmynta leksaker kan komma från flera källor. Många djuraffärer säljer huvuddelen torkad kattmynta som du kan använda för att stoppa leksakerna, men du kan också bli din egen. Kattmynta föredrar full sol till del skugga, med fuktig, väldränerad jord. Den kan odlas i containrar eller i trädgården, även om du kanske vill plantera den utom räckhåll för din katt, eftersom de kan förstöra växterna innan de har en chans att mogna. Stjälkar kattmynta kan plockas och hängde på tork, och växterna typiskt reseed sig så länge som ett fåtal stammar får gå till utsäde. Om du vill sy kattmynta leksaker, plocka en stark väv såsom en lätt duk eller filt som håller upp till tänder och klor. Du kan sy en grundläggande kattmynta "cigarr" genom att göra en enkel slang, stoppning det med kattmynta, och sy upp den. För mer kreativ konsthantverkare, är det möjligt att göra lite tyg möss, bollar och andra former. Detta wiseGEEK författarens katter råkar vara förtjusta, till exempel på kattmynta leksaker i form av kända politiker. Kardborrband eller ett blixtlås som kan användas för att stänga öppnandet av en påsydd kattmynta leksak så att nya kattmynta kan sättas in med jämna mellanrum. Mönstrade tyger kan användas för mer färgvariation, och funktioner som ögon, näsa och morrhår kan läggas till med ett tyg penna, om så önskas. Du kan också göra kattmynta leksaker av virkning och stickning. Massor av gratis mönster finns på Internet, och du kan också utveckla din egen, eftersom den grundläggande mål är helt enkelt att skapa en påse för kattmynta. För leksaker som kan laddas med färsk kattmynta, kan du passa en flik av kardborreband på öppningen. Trikå leksaker kan också tovade i tvättmaskinen för en kraftigare, mer långvariga leksak.

När du gör kattmynta leksaker, kan du också spela med saker som konsistens och utseende. Om du saker papper med kattmynta, kommer leksaken spraka på ett tilltalande sätt, till exempel. Du kan också sy fenor, fjädrar eller vingar på leksaken, lager papper mellan bitar av materialet för styvhet och läggas spraka. Undvik att använda Mylar och plast till kritan när du gör kattmynta leksaker, eftersom dessa material kan klippa kattens mun eller utgöra en kvävningsrisk vid förtäring. Trailing remsor kan göras av tjockt tyg band som är för stora för din katt att svälja, och kattmynta leksaker kan också vara fyllda med klockor eller squeakers. Många djuraffärer genomföra ersättning squeakers som du kan använda när du gör kattmynta leksaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.