Hur hittar jag mina bortsprungen hund?

för husdjursägare, det finns sällan en mer skrämmande upplevelse än att söka ett husdjur som saknas. I fråga om en bortsprungen hund, finns det ofta ett desperat söka i hela huset eller gården, följt av några dussin oroliga telefonsamtal till grannar och lokala skyddsrum djur. Efter det vänder sökandet efter en bortsprungen hund till en långsam köra igenom kvarteret gränderna. Ibland är den första sökningen ansträngningar belönas, men tyvärr en bortsprungen hund kan vara förlorad för flera nervpåfrestande timmar eller dagar. Det är steg ett ansvarsfullt sällskapsdjur ägare kan ta till hjälp i sökningen, dock. En viktig sak är att registrera djuret med en veterinär kontor eller stadens djur kontroll avdelning. Allt detta registreras information bör placeras på en krage runt hundens hals, eller ens implanteras under huden i ett litet mikrochip. Räddare är mer benägna att ta kontakt med ägarna till en bortsprungen hund om de kan lätt identifiera hunden med hjälp av en krage eller identifikation chip. Det bidrar också till att tänka som en bortsprungen hund när han letade efter en bortsprungen hund . Hundar är flockdjur av naturen, så de får söka andra hundar för säkerheten när du är borta från hemmet. Om du ser en förpackning med hundar i grannskapet, kan de leda dig till din egen bortsprungen hund så småningom. Glider ofta frekventerar samma utfodring och samma skyddsrum, så din bortsprungen hund kan göra samma sak att föda sig själv eller för att komma bort från elementen. En inhemsk hunden kan inte finna acceptans i en förpackning, dock så din bortsprungen hund kan också vara roaming ensam i närheten av andra hundar.

flyers och affischer även fungerar när du söker efter en bortsprungen hund. Det lönar sig att ha ett nytaget foto av ditt djur, samt en detaljerad beskrivning av hans eller hennes utseende. Se affischen innehåller hundens namn och ras. Inkludera kontaktnummer telefon, men inte nödvändigtvis din fysiska adress eller annan personlig information. En finansiell belöning är alltid frivilligt, men pengar kan vara ett starkt motiv för räddningsarbetare att rapportera om sina upptäckter. Ibland kan en bortsprungen hund kommer att vara informellt antas av hans eller hennes räddare om den ursprungliga ägaren gör en samlad insats för att annonsera förlusten. I samband med en lokal affischer och flygblad kampanj, kan en ägare ett sekretessbelagt annons i den lokala tidningen under "Lost and Found" kategori. Återigen bör en kort beskrivning av bortsprungen hund ingå. Hänvisar senast kända platsen kan vara till stor hjälp, eftersom räddarna kan ha plockat upp en hund i området tidigare. En kontakt telefonnummer och ordet "belöning" kan öka dina chanser till återhämtning. Det hjälper också att läsa annonserna för någon annonsering av hundar som har hittats. Om beskrivningen passar din bortsprungen hund, du kanske hjälpa till att täcka den nominella kostnaden för annonsen, men du kommer också få ditt djur tillbaka från någon samvetsgranna nog att placera meddelandet.

hålla kontakt med lokala veterinärer, skyddsrum djur och stad djur kontor kontroll. Vissa räddningspersonal kommer instinktivt hoppar av en bortsprungen hund vid närmaste veterinär kontor eller djurhemmet. Andra kan kalla stadens djur kontroll kontor för en anonym pick-up.

Det här inte slutar alltid med sällskapsdjur återförenas med sin ägare. Den bortsprungen hund kan ha förlorat sin identifiering krage eller veterinären kan inte ha det instrument som behövs för att läsa den subkutana mikrochip. Se till att alla dessa potentiella drop-off platser har en korrekt beskrivning av ditt husdjur och en komplett uppsättning kontaktnummer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.