Hur blir jag av Dog Kvalster?

Dog kvalster kan bo var som helst i hundens päls. Dessa små parasiter kan orsaka sår, klåda och infektion. Dessa kvalster, som är en del av spindeln familjen, finns i många varianter, som kan behandlas på flera olika sätt. Dips, lotion och medicinska bad är alla sätt att få bort din hund vän av hund kvalster.

Skabb, öronskabb, skabb och promenader mjäll är alla typer av hund kvalster. Mange är normalt överförs från modern till valparna. Både mycket unga och mycket gamla hundar med svagare immunförsvar försvar är utsatta för denna typ av kvalster. Håravfall och fjällande hud är båda tecken på att skabb är att bli ett problem för din hund. Dessa symtom kan sprida sig till hela hunden. Lotioner, schampo och dips är bland de mest effektiva behandlingar för skabb.

Hundar med skabb är oftast mycket kliande. Sår och håravfall är också vanligt på hundar infekterade med skabb. Detta tillstånd är extremt smittsam och kan även spridas till människor. Återigen, dips och schampo vanligtvis används för att behandla denna hund hudens kondition. Det kvalster som orsakar promenader mjäll är ofta synliga i hundens päls. Klådan är det främsta symtomet, tillsammans med synliga mjäll på ditt husdjur rygg. En rad recept bad är den vanligaste behandlingen för promenader mjäll.

öronskabb är ett mycket allvarligt tillstånd. Utan behandling kan dessa hund kvalster orsaka bestående höra förlust och blödning i öronen. Skrapa runt öronen, huvudet skakar, blod eller en mörk, kaffe mark-liknande substans i hundens hörselgången, och rodnade huden i öronen är alla tecken på öronskabb. Öronskabb kräver särskilda örondroppar innehåller bekämpningsmedel, som kan köpas över disk eller ordinerats av en veterinär.

Drops att hjälpa till att avlägsna öronvax från hundens öron kommer också att hjälpa till att befria ditt husdjur av öronskabb. Dessa droppar måste tillämpas med din hunds inre och yttre öra och masseras in i huden för att säkerställa att hela ytan av örat behandlas. Försiktigt rengöra örat dagligen kommer också att bidra till att undanröja kvalster. Många veterinärer rekommenderar att den smittade hundens hela kroppen behandlas också, eftersom öronskabb kan flytta till andra områden av huden.

Andra typer av hund kvalster kan behandlas med både över disk och receptbelagda läkemedel. Recept finns från både allmänna veterinärer och specialister som veterinär dermatologer. En del veterinärer säljer dessa medicinska bad, schampon och krämer rätt i det kontor. Recepten kan också ofta fyllas i stort sällskapsdjur tillförsel butiker. Ibland mange behandlas med injektioner varje vecka på ett hund-säker insektsmedel, men detta är inte vanligt och vissa hundraser inte tolererar denna medicinering.

Kortison krämer kan lindra den klåda och hudirritation där hunden kvalster orsakar. Antibiotikum krämer kan användas som hjälp vid läkning av sår och andra skrubbsår hud och förhindra ytterligare infektioner. Ta bort håret i mycket infekterade områden är en annan möjlighet för hundar som lider av hund kvalster.

husdjursägare bör alltid rådgöra med sin veterinärer innan du försöker att behandla hunden kvalstren med ett hem åtgärda. Men vissa hävdar att symptomen på hunden kvalster kan avlastas med zink, selen, vitamin E, vitamin C och torsk kapslar lever. Andra säger att yoghurt, la sesamfrö olja eller benfri fiskkonserver till hundens diet kan förhindra detta villkor. Huruvida dessa är effektiva behandlingar är upp till debatt, ingen bör försöka utan en veterinär har tillsynsansvaret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.