Hur är Guide tränade hundar?

Ledarhundar hjälpa blinda och synskadade återfå sin rörlighet och självständighet. De hjälper sina ägare cruisa genom trafiken, bedöma höjd och bredd på olika dagliga hinder och bedöma riskerna med att en viss situation. Kräver dock en ledarhund förmåga att hålla sin ägare säker år av försiktig träning. Det krävs en speciell typ av hund att bli en bra ledarhund. Många olika raser kan bli effektiva ledarhundar, även tyska herdar, är Golden Retriever och Labrador Retriever ofta bäst lämpade för detta speciella arbete. Ledarhundar måste vara godmodig, intelligent, uppmärksam, och inte lätt skrämd av ljud eller folkmassor. Även den bästa tränare kan inte göra en nervös och skygg hund till en effektiv kamrat. är Ledarhundar utbildas vid icke-vinstdrivande ledarhund skolor som specialiserat sig på service djur för blinda och synskadade. Utbildningen inleds så snart en valp är gammal nog att lämna sin mamma. Volontär valp Raisers hjälpa socialisera hunden och lära grundläggande lydnad färdigheter. Detta ger också en möjlighet att se om hundens temperament lämpar sig för en mer omfattande utbildning. Cirka 20 procent av valparna frigörs från träningsprogrammet nu.

Efter volontären valp höjaren returnerar ledarhund, han tränas av en professionell tränare som använder belöning och bestraffning för att lära ut färdigheter som att gå i en rak linje, stanna vid trottoarkanter, och att hantera stora folkmassor. Om hunden behärskar dessa färdigheter är han ihop med en ägare till kompletterande utbildning. Träningsskolor match ledarhundar och deras blinda eller synskadade ägare på grund av kompatibla personligheter, sedan hjälpa paret genom ett program som lär dem att utveckla en stark relation. Efter denna utbildning börjar ledarhunden sitt nya liv som en tjänst djur. Som du kanske tror, ledarhundar har ett mycket krävande arbete. Om du ser en ledarhund på jobbet, det är bäst att undvika att göra något som skulle påverka hans koncentration. Du ska aldrig ge ett livsmedel ledarhund eller försöker röra honom utan att han ägarens tillstånd. Ledarhundar kan verka vänliga, men de är inte att förväxla med husdjur.

är Ledarhundar normalt förväntas arbeta för ungefär sju år, även hundar i topp fysiskt villkor kan få arbeta lite längre. Efter pensioneringen är hunden antingen hålls som sällskapsdjur av ägarens familj eller lämnas tillbaka till ledarhund utbildning skolan placeras i ett nytt hem. För dem som är intresserade av att anta en pensionerad ledarhund kan träningsskolor underlätta en adoption.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.