Har Kanarieöarna Make Good husdjur?

"Jag tawt jag taw en Putty-Tat!" Det säger världens mest berömda kanariefågel-Tweety Bird. Tweety är en gul kanariefågel för en god anledning: Kanarieöarna är populära sällskapsdjur och kända för sin sång förmågor. Men är Kanarieöarna riktigt bra husdjur? Det beror helt på vad ägaren vill från en sällskapsdjur fågel.

Kanarieöarna är en typ av fink, men till skillnad från många finkar, de är inte särskilt sociala djur. De brukar bara få ihop i det vilda att para sig. På grund av detta drag, är det osannolikt att en ägare ska kunna "tämja" fågeln att sitta på ett finger eller att verkligen band med fågeln. Beroende på ägaren, kan detta inte vara en dålig sak. Om en ägare vill ha en trevlig sällskapsfåglar som inte kräver mycket uppmärksamhet, Kanarieöarna är bra kandidater. Men kompromisser är att ägaren troligen inte kommer att ha fågel till en kamrat, till skillnad från medlemmar av sociala papegoja familjen, som är beroende av sina mänskliga ägare för kärlek och kamratskap.

Kanarieöarna göra bra Ett hushåll med arbetande människor, eftersom de inte kräver mycket interaktion. Återigen, på grund av deras ensamma naturer, Kanarieöarna är glada att vara "bara fåglar. "Vissa finkar, som samhället eller zebra finkar, föredrar att vara i flockar, men inte Kanarieöarna. En annan fördel med Kanarieöarna är att de inte kräver stora burar, som gör papegojor. Burar som tillåter dem att flyga fram och tillbaka, snarare än upp och ner, är bäst, men de behöver inte vara mycket stora. Kanarieöarna motion genom att flyga, och det bör inte ha sina vingar klippta. Kanarieöarna, också till skillnad papegojor, behöver inte "utanför" tid från sina burar. Kanarieöarna är småfåglar, känner tryggaste och mest säkra i sina burar, och är utanför tenderar att betona dem.

Kanarieöarna kräver en regelbunden sömn schema som synkroniseras med solen, men detta kan justeras något med elektriskt ljus och täcker bur. Men även med en täckt bur bör Kanarieöarna har alltid en lugn plats att vila på natten, bort från buller och starkt ljus. Detta är väsentliga för upprätthållandet av fåglarnas hälsa, och med god omsorg, får en kanariefågel leva upp till tio år. En blivande ägare bör överväga att köpa ett husdjur kanariefågel från en lokal uppfödare. Detta säkerställer att ägaren kommer att ha en garanti för fåglarnas hälsa och en garanti att det kommer att sjunga. Ägaren bör vara noga med att köpa en fågel i minst två år gammal, eftersom det kan vara svårt att kön yngre fåglar. Endast manliga sjunger, så om en ägare vill ha en sångfågel, bör han välja en hane. Kanarieöarna får avgiften sättas någonstans från 35 till 300 US dollar.

Kanarieöarna don't talk like African Grey papegojor, men kan ofta efterliknar några toner av musik och kanske ett ord eller två. Ägare säger att prata och vissla till Kanarieöarna, samt spela musik för dem, ökar deras sjungande förmågor. Vissa uppfödare gör något "utbildning" med sina manliga Kanarieöarna innan den bjuds ut till försäljning, och detta bidrar till att säkerställa de kommer att sjunga i sina nya hem.

Feeding Kanarieöarna är relativt enkel, liksom. Canary mat är lättillgänglig, samt att de äter mest frukt och grönsaker säkra för mänsklig konsumtion, utom avokado, som är giftiga för dem. En blivande ägare borde köpa en bok om sitt nya husdjur, och en mängd utfodring och vård information finns tillgänglig på nätet. Hon bör också se till att hon känner av en veterinär i det område som behandlar fåglar. Uppfödare kan vanligtvis ger referenser till bra veterinärer i området.

Kanarieöarna är visserligen bra "första" fåglar, men frågan kvarstår: är de bra husdjur? Om en ägare är ute efter en relativt låg underhåll fågel som kan sjunga, men inte skrika eller artikulera som större fåglar, så ja, är de mycket bra husdjur. Om ägaren vill ha ett djur som inte kräver ständig uppmärksamhet och är relativt billigt att underhålla, Kanarieöarna är perfekt husdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.