Har Giant Bläckfiskar Exist Verkligen?

Giant Squid har varit en bestående mytologisk varelse bland sjömännen i århundraden. Flertal rapporter genom historien dokumenterad möten mellan jätte bläckfisk och båtar, och flera prover hittades strandad på stranden av ett sortiment av nationer. Utöver dessa bevis filmade japanska forskare en levande Giant Squid i sin naturliga miljö under 2004, bekräftar, till glädje för många, att den gigantiska bläckfisken är en verklig levande djur. Inte bara det, utan en annan art av bläckfisk, den Kolossbläckfisk, blir ännu större. Det finns åtta enskilda bläckfisk arter i släktet Architeuthis , em som ingår i familjen Architeuthidae . Man tror att dessa jätte bläckfisk kan nå längder upp till 46 fot (14 meter), vilket placerar dem bland de största djuren på jorden. De stora djuren är relativt lätt för sin storlek, eftersom merparten av en jätte bläckfisk längd tas upp av släpa tentakler. The ocean-bostad djur tros ha störst ögon av alla djur på jorden, mätning en fot (30 cm) över i en vuxen prov.

Kolossbläckfisk, känd som Mesonychoteuthis hamiltoni , kan bli ännu större. Skillnad jätte bläckfisk har Kolossbläckfisk lös brottas krokar på sina tentakler i stället för nollor. Den Kolossbläckfisk har också en större mantel, det skyddande hölje som täcker djurkroppen, vilket gör det stouter och tyngre än jätten squid.

Båda typerna av bläckfisk är mycket muskulös och livnär sig på en bred rad andra djur i havet. På grund av sin enorma storlek och styrka, har de mycket få naturliga rovdjur. Både spermier valar och hajar sovvagn verkar äta jätte bläckfisk, att döma av bevis som finns i tarmkanalen hos både djur. Däremot går den gigantiska bläckfisken inte utan strid. Spermier valar med sugkopp ärr har noterats.

Eftersom det är en gäckande djur, dokumentation av Giant Squid liv är mycket sällsynt. Den japanska forskare som släppte video under 2004 tog flera år att samla sina data, med fokus på en region där sperma valar samlades i hopp om att fånga en levande gigantisk bläckfisk på kameran. De flesta av de modeller som har studerats har spolats upp på land i olika delar av världen, vilket tyder på att Giant Squid finns i alla världens hav. Vissa jätte bläckfisk har också fångats av fiskebåtar och överlämnades till forskare för att studera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.