Har Ferns Really rena luften?

Många växter kan hjälpa bidra till renare luft kvalitet, bidra till att filtrera bort skadliga kemikalier och öka syre. Ormbunkar är särskilt väl anpassade för användning i lägenheter och småhus, eftersom de kräver minimalt underhåll, växa i en rad olika klimat, och är mycket fördelaktigt för luftkvaliteten.

NASA var den första organisationen att göra betydande forskning om vilken roll växter kan spela i rengöring och underhåll av luftkvaliteten. Under Skylab-projektet började NASA tittar på växter som ormbunkar som kostnadseffektivt, låg-lösningar underhåll för att hålla framtida rymdstationer tjänligt boning. Olika krukväxter kan dra i skadliga kemikalier från luften och fixera dem i deras jord, där de blir relativt ofarliga.

Även om vi har känt en tid att växter som ormbunkar dra av koldioxid och respirate syre under fotosyntesen, vilket bidrar till att förbättra luftkvaliteten för djur, är det bara under de senaste decennierna som vi har upptäckt fördelarna går långt utöver syreanrikning. Tre vanliga föroreningar, trikloretylen, bensen och formaldehyd, alla kan absorberas och fastställas genom växter som ormbunkar. I modern tid har byggnaden blivit ett ganska giftigt strävan. Med den tunga användningen av plast i allt från fogmassa till mattor, nya hus är fullt av off-gasade toxiner som kan orsaka låg nivå sjukdom i befolkningen. Dessa symtom är vanligtvis klassas som en del av Sick Building Syndrome, och ormbunkar och andra växter kan bidra till att minska eller eliminera symptomen helt.

Formaldehyd är ett toxin som finns i nästan alla moderna byggnader. EPA uppskattar ett genomsnitt 800 kubikfot (23 cu. m. ) rum innehåller ungefär 1. 800 mikrogram formaldehyd. Formaldehyd kan orsaka symtom från illamående och huvudvärk yrsel, hudirritation, och andnöd. Det uppskattas att gemensamma Boston ormbunkar kan ta bort en hel 1. 800 mikrogram formaldehyd från luften per timme. Detta innebär att placera ormbunkar i ett rum nästan kan eliminera formaldehyd som kan införas genom off-gasning.

EPA rekommenderar att placera två fabriker för varje 100 kvadratfot ( 9 kvmm. ) golvyta. Medan ormbunkar är säkert några av de lättaste att sköta, och växa i en dynamisk olika miljöer, kan många andra hushållsartiklar växter absorbera farliga gifter också. Den Areca palm, till exempel, anses vara en av de bästa absorbera xylen, annat farligt gift. Växter som dvärgpalmer datum, växter spindel, philodendrons, liljor fred och växter Snake är också bra för att förbättra luftkvaliteten och minska luftföroreningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.