Finns det Allergivänliga husdjur?

Det finns sällskapsdjur raser som verkar vara mindre benägna att framkalla allergiska reaktioner, även om det finns en debatt om huruvida dessa raser verkligen är allergiframkallande eller inte. Raser utropat som alternativ för människor som vill allergivänliga husdjur verkar vara större chans att accepteras av människor med husdjur allergier, även om vissa läkare har föreslagit att detta kan ha mer att göra med enskilda människor och husdjur än med hela raser. För användare som vill ha husdjur men kämpar med allergier är det definitivt värt att börja med allergivänliga raser, men det kan ta lite tid att hitta rätt sällskapsdjur.

Pet allergier tycks orsakas av ilska, döda hud och hår spridas av djur på en regelbunden basis. Vissa teoretiker säger att proteiner i allergier orsaka ilska, medan andra har föreslagit att proteiner i djurens saliv är ansvariga, eftersom husdjur brudgummen sig med sin saliv, saliv följer av ilska. Allergivänliga husdjur har i allmänhet mindre hår och skjul mindre än andra raser, och en del kan sakna det allergiframkallande proteiner. Det är viktigt att vara medveten om att prefixet "hypo" betyder "mindre", så när något sägs vara "allergivänliga", det betyder bara att det är mindre sannolikt att orsaka allergier, snarare än att allergen-free. För personer med mycket svåra allergier, en förment allergivänliga djur kan fortfarande framkalla en reaktion som kan variera från hudirritation till andnöd. När folk tänker på allergivänliga husdjur, menar de oftast katter och hundar. Flera kattraser som förmodas vara allergiframkallande, inklusive javanesiska, Orientaliskt korthår, Russian Blue, och balinesisk raser från Asien, tillsammans med Cornish och Devon Rex raser. Bland hundar, terrier, poodles, och greyhound verkar vara mindre benägna att orsaka allergier, tillsammans med bearded collie, Affenpinscher, Pomeranian, basenji, och Bichon Frisé. Många av dessa raser rekommenderas för allergiker som vill ha husdjur.

Människor som söker allergivänliga husdjur kan vara att få allergi tester, om de inte redan gjort det. Allergi provning används för att identifiera orsaken till en allergi, och det kan bekräfta att en PET allergi verkligen existerar. Om ett sällskapsdjur allergi verkligen finns, kan allergi testa ge ytterligare information om hur svår allergin är. När du går till ser en potential husdjur, bör djuret ses utanför, eller i ett område som inte besöks av andra djur, så att allergiker kan se om han eller hon reagerar på djurets ilska.

För att minska risken att drabbas av allergiska reaktioner, är det en bra idé att bada en allergivänliga husdjur regelbundet i en allergivänliga husdjur schampo, som kommer att skära ned på ilska. Det är också lämpligt att förbjuda djur från sovrummet, och från möbler som soffan, för att undvika ansamlingar av hår och ilska som kan utlösa allergier.

För människor med svåra allergiska mot lurviga vänner, det finns några alternativ husdjur att överväga. Reptiler och fiskar i allmänhet inte orsakar allergier, och de kan göra mycket intressant, engagerande och underhållande husdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.