Do Getter Make Good husdjur?

Keeping getter som husdjur kan vara givande, eller unikt upprörande. Även om vissa getter gör utmärkta husdjur, de kräver engagemang och tolerans hos ägarna att göra bra, och alla som funderar förvärvet av en PET-get bör tänka noga innan du tar steget. Getter har unika behov som är obekanta för människor som inte hade kontakt med dem innan. Dessutom kan du begränsas av kommunala lagar om man bor inom ramen för ett område som ingår eller har problem att få tillgång till en veterinär ta hand om dina getter. De egenskaper som gör getter stor sällskapsdjur också få dem att bli mycket svårt att hantera. Nästan alla getter är intelligenta och mycket nyfikna, kommer också att kontinuerligt undersöka sin omgivning. Som en del av sina äventyr, getter rutinmässigt kämpa sig igenom staket och grindar, och djuren, medan förtjusande kan åstadkomma förödelse på trädgårdar och landskapsarkitektur. Getter brukar också äta urskillningslöst, vilket kan leda till gastrointestinala obehag, eller kostsamma kirurgi, om geten svalorna något olämpligt, såsom kläder eller skräp.

Getter är flockdjur, vilket innebär att du bör planera för att hålla minst två getter om du vill ha dem som husdjur. Dessutom, getter behöver en rymlig plats, och inte trivs i begränsade levnadsvillkor. På grund av deras naturliga nyfikenhet, måste utrymme också rik med stimuli, och du bör vara beredd att sätta ihop en varierad och intressant kost för getterna att hålla dem borta från problem. Liksom andra djur som hålls som sällskapsdjur, kan du få svårt att hitta någon att ta hand om dina getter om du åker på en resa, tala spåra en veterinär att ge rutinmässig vård, om du bor i ett icke-landsbygdsområde. Dessutom har vissa kommuner anser getter som boskap, och du kanske inte ens är lagligt att få behålla getter.

Även om de är härdiga och äventyrlig, getter inte är självförsörjande. De kräver daglig uppmärksamhet inklusive mat, lek och vatten. Om du håller getter som mjölk djur förutom husdjur, kommer de att behöva mjölkas en till två gånger om dagen för att förebygga mastit, en smärtsam infektion i juver. Getter kan också bli aggressiv om de är uttråkade eller känsla av att du är rädd, vilket kan resultera i en smärtsam stångas. Bockarna, i synnerhet, kan obnoxious om oförändrad, och både Billies och barnflickor kan avge starka hormonella lukter.

Å andra sidan, getter är kärleksfulla, tillgivna djupt njuta lojala djur, och många människor att hålla dem som sällskapsdjur. För personer med mer begränsat utrymme, kan Pygmy getterna en utmärkt ersättning, eftersom de inte blir nästan lika stor som en bock raser, såsom Swiss Alpines och Nubier. Personen intelligenta och intensivt nyfikna djur är roliga att ha omkring, om du är villig att sätta i arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.