Why Do ormar ömsar skinn?

hud ormar är ofta en punkt av nyfikenhet hos dem som iakttar dem. Till skillnad från många andra djur, skjul ormar sin hud på regelbunden basis. Medan andra varelser får helt enkelt kasta hudceller eller hår, en orm faktiskt gör sig av med sitt skal i en sammanhängande stycke, ett förfarande som kan liknas vid att ta bort en strumpa. Detta sprider är inte utan syfte. Ormar ömsar skinn för att möjliggöra tillväxt, samt att ta bort parasiter tillsammans med sina gamla hud.

Ormar ömsar skinn genom att borsta mot något hårt och tufft, som en sten, och skapa en reva i huden. Vanligtvis är detta reva inleds i näsa och mun område. En orm fortsätter att arbeta på detta reva tills den kan sprida sitt skinn helt. Ormar ömsar skinn ganska ofta. Många ormar ömsar mer än en gång per år med vissa arter sprider på varannan månad.

ormar ömsar när de blir för stora för deras hud, jämförbart med hur människor växa ur sina kläder. Människor skjul hudceller för. Men istället för att förlora hudceller som en kontinuerlig och märkbara pjäs, människor förlorar många, små hudceller varje dag. Ingen egentligen märker det sprider, mänskliga hudceller är tillräckligt små för att undkomma observation.

Intressant, skjul ormar sin gamla huden när deras nya huden bildas under den. Den nya hud har samma mönster och färger som den gamla hud som är redo för utgjutelse. När den gamla huden skjul, dock ser det inte exakt samma som sin ersättare. Det tar på ett nästan genomskinligt utseende.

Snakeskin sprider är inte alltid utan incidenter. Det är möjligt för att saker ska gå fel för ormen. Till exempel, om ormar ömsar när fuktigheten i luften är för låg, kan huden vara för torr att kasta. Delar av den gamla hud som sitter kvar kan hysa parasiter eller en grogrund för sjukdomar. Vidare att om svansspetsen misslyckas boden korrekt, kan man skära bort ormens blodflödet över tiden och som faktiskt orsakar slutet delen av svansen att lossna.

Det är möjligt att identifiera en orm genom huden det lämnar efter sig. För att göra detta, skulle en privatperson har helt enkelt att samla in så mycket av ormskinn som möjligt och ta det till en vetenskap museum, ett zoo, ett science center, eller en person med ingående kunskap om ormar. Att bevara ormskinn som transporteras, är det bäst att placera det i en skyddande behållare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.