Why Do Hundar äter sin egen Poop?

förbittrad hundägare ställer ofta frågan. Flera hundägare är lika förbryllad som varför en eller två av sina hundar äter sitt eget bajs regelbundet när de andra hundarna i flocken aldrig gör. Tyvärr, de typiska svaren består vanligtvis mycket nöjda, mycket mindre hjälp med att få sina hundar att sluta äta avföring. Sanningen är, ingen vet varför vissa hundar äter sitt eget bajs. Men många experter har olika teorier om vad som gör att äta bajs så lockande för vissa hundar.

Först när hundar äter sitt eget bajs, sägs vara praktiserande ett beteende kallas för veterinärer i Koprofag . Det bör också påpekas att detta inte är begränsade till incidenter där hundar äter sitt eget bajs. Hundar kommer ibland äta på avföring från andra hundar, katter, hästar eller andra djur. Dessutom kan vissa hundar få "poopsicles" uteslutande och föredrar att bara äta bajs under vintermånaderna.

För det andra, medan handlingen att äta avföring kan verka motbjudande för människor, hundar helt enkelt att det är rättvist spel att äta akter. Efter allt, hundar är flockdjur, vilket innebär att de är asätare. Ur deras synvinkel, något som luktar ätbart avlägset liggande på marken är tillåten. Eftersom de flesta hundar utfodras med kött-baserade mat, vare våt eller torr, är det rimligt att anta att utgången avfall produkten innehåller osmälta delar med liknande egenskaper. Detta är en populär teori om varför hundar äter sitt eget bajs. En annan teori som erbjuds för att förklara varför hundar äter sitt eget bajs är dåligt näringstillstånd, eller en brist i pankreasenzym. Denna teori gäller också att hundar instinktivt försök att rätta till denna obalans genom att äta bajs. För att motverka denna verksamhet, vissa veterinärer rekommenderar att du lägger ett enzym tillägg såsom papaya extrakt på hundens mat, eller ens något så enkelt som pulverform kött MÖRNINGSMEDEL. Denna metod har den fördelen att bidra matsmältningen att äta poop mindre attraktivt för hunden i första hand.

Puppy-hood uppvisar en annan psykologi när det gäller att äta avföring ändå. Det första är det normalt för mamman att äta avföring från hennes unga ungar eftersom detta är hur hon rengör den. För det andra måste hon lära sina ungar att eliminera genom att stimulera dem genom att slicka, och utan tvivel delta i en valp bajs mellanmål då och då. Dessutom kan valpar lätt bli förvirrad eller frustrerad under inbrott och får äta sitt eget bajs för att undvika upptäckt av olyckor.

p

Flera kurer erbjuds att avskräcka hundar från att äta bajs. Dessa inbegriper vanligtvis någon form av post-bajs avskräckande, såsom krydda nybakade avföring med varm sås, pulveriserad cayennepeppar, eller en skvätt vinäger. Naturligtvis är förebyggande FUKTEN botemedel. För detta ändamål skall allt hålla gården fri från bajs bör göras, förutom att hålla hundar borta från kattsand lådor. Om poop äta kvarstår, eller resulterar i ett angripet av parasiter, ett samråd med en veterinär som vore önskvärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.