Why Do Hundar Chase på svansen?

Nästan alla hundägare har observerat husdjur bedriva verksamhet svansen jaga. Hundar jagar sin svans är förvisso inget ovanligt, men det beteende ofta förbryllar ägarna och i vissa fall verkar vara så vanligt att den verksamhet som gränsar till att vara en besatthet. Olika experter på hundar föreslå ett antal orsaker till hundar jagar sin svans. Här är några exempel. Det finns ett antal hund älskare och experter som tror att hundarna jaga sina svansar av en anledning. Hundarna är uttråkad. I huvudsak finns det ingenting händer som fångar hundens uppmärksamhet. När djuret får syn på svansen på kanterna av synfält, fångar rörelsen uppmärksamhet hunden. Tanken att svansen är fäst är egentligen inte en ersättning, men rörelsen och chansen för en del fysisk och mental aktivitet är attraktiv. Om din hund jaga sina svansar ofta, kan det vara dags att ge några andra nöjen som ska bo djurets uppmärksamhet.

En grundläggande i beteendemönster hos många hushåll hundar är en önskan att få uppmärksamhet och kärlek från sina ägare. Det finns en möjlighet att hunden har lärt sig att när hundar jaga sina svansar, ägare uppmärksamma och ofta svara med skratt. Eftersom beteendet ger en effekt som djuret finner högst önskvärt, får svansen jagar upprepas när sällskapsdjur vill bli klappad eller höra en slags signal från ägaren.

Hundar kan också välja att jaga sin svans eftersom det är fysiskt obehag av något slag. Loppor kan finnas på spets eller svansroten. Det är också möjligt att någon form av irritation i området anus orsakar klåda eller någon annan form av obehag. Hund beteende kräver att djuret försök att ta itu ursprung obehag, så jakten är på. Om en fysisk klagomål misstänks vara ursprunget till varför din hund jaga sina svansar, en resa till veterinären kan lindra både verksamheten och det lidande som orsakar problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.