Vilka är Salt Range Mountains?

Salt Range Mountains springa mellan Indien och Pakistan, i ett distrikt i Pakistan kallas Punjab. Dessa berg är namngivna efter deras stora naturliga fyndigheter av bergsalt, förutom att vara kommersiellt viktiga, de är också intressant arkeologiskt, eftersom de innehåller ett antal platser som är värda att studera. Besökarna i Punjab kan oftast ordna resor till Salt Range Mountains, om de är intresserade av att utforska detta område och lära sig mer om det. Dessa berg sträcker sig från Indus till Jhelum, gör en tydlig naturlig gräns mellan norra Indien och södra Pakistan. De högsta topparna i Salt Range är Tilla Jogian och Sakaser. Den genomsnittliga höjden av berg i Salt Range är cirka 2. 200 fot (671 meter), i vissa områden, Salt Range Mountains bli mer kuperad än bergigt.

Saltet i Salt Range Mountains har brutits för århundraden. Flera stora gruvor i denna bergskedja fortsätta att producera salt, även om utbudet inte är exakt outtömliga, kommer det förmodligen varar under en längre tid. Klimatet i Salt Range Mountains är ganska torrt, vilket gör det en fientlig plats att leva, de flesta som bor runt om i Salt Range lever i dalar närheten till bergen som ger dem möjlighet att jordbruks-och betesmark boskap. Ett intressant inslag i Salt Range Mountains är de många templen. Många av dessa tempel är övergivna, men de ger intressanta inblickar i den religiösa praxis och vardagslivet för människor som en gång bodde i området. Arkeologer montera regelbundet expeditioner i Salt Range att utforska och katalogisera dessa tempel, som i olika delstater i ruin. Det finns också många bitar av skulpturer och konstverk förvaras i Salt Range Mountains.

Dessa berg också ge intressanta bevis på fossila djur. Salt är ett utmärkt konserveringsmedel, och en del intressanta fynd har gjorts i och kring saltgruvor. Arkeologer som arbetar på flera gräva platser har upptäckt bitar av forntida civilisationer som flinta yxor tillsammans med fossila resterna av olika förhistoriska djur. Dessa fynd kan hjälpa till att kartlägga utvecklingens gång och geologiska historia i regionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.