Varför behöver hundar som Squeaky Toys?

Squeaky leksaker är en populär gåva post för hundar, även om deras popularitet inte alltid sträcker sig till hundägare. Det råder inget tvivel om att de flesta hundar gillar pipande leksaker, särskilt de som liknar verkliga livet byte. Idén att fånga och slutligen att skicka ett gummerat mus, komplett med gnissel, har ett överklagande alla sina egna till de flesta hundraser. En teori om varför hundar som pipande leksaker är vilken typ av pip. I vilt tillstånd skulle ett skadat byte djur avger liknande piper och skriker, vilket avslöjar sin position och skick. Hundar med starka fysiska jakt instinkter erkänna knarrar av ett pipande leksak som den sista rop sorkar, fåglar och annat småvilt. Det buller som alstras av en gummi eller plysch variation på ett rov djur kan vara lika tillfredsställande att en hund.

Det finns också de som menar att gnissla i en pipande leksak är något av underordnad betydelse. Vilka hundar gillar om pipande leksaker är vad de får om alla hund leksaker. De har fullständig tillgång till en interaktiv leksak som uppfyller deras naturliga tuggar vana och håller sina sinnen ockuperade. Hundar gillar squeaky leksaker eftersom de är mer interaktiva än andra leksaker. En hund biter sig ner på en gummerad ben och den omedelbart knarrar. Detta inrättas en trevlig orsak och verkan relation med just den hunden leksak.

Vissa pet experter menar matchar hunden med leksaken, och vissa större raser inte lyckats särskilt bra med standard pipande leksaker. De kan tugga och bita i leksaken mer aggressivt än mindre raser, vilket i sin tur kan få loss gnissla mekanismen helt. Även om detta inte kan vara den sämsta utvecklingen för hundägare, kan det gnissla mekanism utgöra en kvävningsrisk för hunden. Mindre hundraser med mjukare spela vanor tenderar att göra bättre med pipande leksaker.

Eftersom många hundar tenderar att tugga på sina leksaker, särskilt sådana som motsvarar deras ansträngningar, är det oftast en bra idé att investera i gummerad hund leksaker snarare än plyschleksaker med squeakers. Många hundar gillar pipande leksaker som kan följa dem från inomhus till utomhusmiljöer och plyschleksaker tenderar att bli smutsiga snabbt när den utsätts för omvärlden. Gummi squeaky leksaker kan även rengöras och desinficeras lättare, men ingen hund leksak är helt säker från hundens flitig tugga ansträngningar. Ägarna bör ersätta skadade gummi pipande leksaker när de har strukturellt äventyrats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.