Varför är vikten av återvinning?

Vid återvinning har blivit en del av den dagliga rutinen för många människor är den fulla betydelsen av återvinning inte alltid förstått. I allmänhet gör människor förstår att återvinning bidrar till att minska uttaget av begränsade resurser på vår planet. Det finns dock flera andra faktorer som gör återvinning viktig. Här är några andra skäl till återvinning är oerhört viktigt för vår värld i dag. En av de bästa sakerna med återvinning är att processen bidrar till att minska förekomsten av avfall i våra samhällen. Eftersom föremål såsom glas, papper och plast återanvänds för att skapa nya produkter, slutar de inte upp tar upp plats i en deponi någonstans. Eftersom de flesta människor är inte intresserade av en soptipp som ligger nära deras hem eller kontor, återvinning gör det möjligt att undvika att skapa nya och större deponier som annars skulle kunna hantera allt avfall.

Även om många människor inser att återvinning är bra för miljön när det gäller att minska efterfrågan på våra begränsade resurser, kan de inser inte att välja att återanvända och återvinna objekt gör det också möjligt att minska kostnaderna för att producera produkter betydligt. Till exempel tar det allt från seventy-fem till Nittiofem procent mindre energi att tillverka aluminium burkar från återvunna produkter än vad det gör för att skapa dem från råvaror. Alltså vikten av återvinning inte bara sträcker sig till att bevara råvaror men också till att minska den energi som behövs för att tillverka olika varor.

Ett annat exempel på vikten av återvinning har att göra med skapandet av nya arbetstillfällen. Allt fler människor återvinna fortsätter antalet personer som behövs för att samla in, sortera och bearbeta begagnade varor att växa. Fler arbetstillfällen i samhället innebär mer pengar i lokala butiker, mer skatteintäkter för ort, och i allmänhet en sundare ekonomi för alla inblandade.

Vikten av materialåtervinning utvidgas också till att upprätthålla en hälsosam balans i ekologi av planeten. Genom att inte behöva mina råvaror för att fortsätta producera samma mängd varor, finns det mindre skador på våra floder, skogar, och områden där djurlivet är rikligt. Eftersom varje form av liv på jorden är beroende av närvaron av en annan form av liv, att upprätthålla en ekologisk balans är nyckeln till att skapa säkerhet för kommande generationer.

Tänk på alla orsakerna återvinning nästa gång du börjar undra om din magra bidrag verkligen gör skillnad. Gemensamma ansträngningar från alla människor att återvinna faktiskt göra en enorm skillnad i vår värld. Titta runt din kommun och du kan se första hand vikten av återvinning på din ort på flera olika sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.