Varför är San Francisco så Foggy?

Om du har besökt San Francisco, eller bodde i det förflutna, du är väl förtrogen med den dimma som filtar sina kullar, ibland döljer ur sikte alla utom de högsta byggnader. Trots dimman, är San Franciscos klimat ganska tempererat. Om det kommer att skryta med några varma dagar, särskilt i början av hösten, och några kalla dem, temperaturförändringar i "staden" är inte stor, på gränsen till den svala och fräscha för de flesta dagar.

Förklaringen för dimman är faktiskt ganska enkelt. Staden gränsar på tre sidor av vatten, som utformats som en juvel mellan Stilla havet och San Francisco Bay. Under tiden sommartemperaturer i omgivande städer, som de i öster och North Bay kan laga mat under sommarmånaderna, med temperaturer lätt nå in i låga 90-talet till låg 100s F (32. 22-37. 78 C). Den värme som produceras av inre temperaturer i kombination med kallt vatten i bukten och Stilla havet, och vinden kommer in från vattnet, sväng San Francisco till ett paradis för älskare av dimma. North Bay och South Bay invånare gynnas också av dimma kryper in på natten för att kyla ner varma temperaturer.

Generellt gäller att ju längre österut man kommer från kusten, mindre dimma du. Områden i East Bay som Pleasanton och Walnut Creek emot väldigt lite svalka från vad vissa Weathermen i San Francisco kallar "vackert väder maker" av dimma. Områden i San Francisco kan vara mer eller mindre dimmigt beroende på platsen. Om du är nära SF Marina, eller nära Ocean Beach, kan dimman omger den areal för större delen av dagen under sommarmånaderna. The Sunset District tenderar att se dimma klar precis i tid för solnedgång och sedan samlas med inställningen i natten. Områden centrum kan klara upp tidigare, beroende på närheten till vatten. Eftersom städer runt San Francisco är varmast under sommarmånaderna, är detta vanligen när dimman är som djupast. Turister gör ofta misstaget att resa till "Sunny California" förpackning bara shorts och linnen, och upptäcker att vistas i San Francisco kan vara mycket kallt faktiskt. Det är en bra idé att ta tröjor, långa byxor och tröjor om du planerar att besöka staden under sommaren.

Den milda vädret börjar uppträda på inre temperaturer cool, producerar mindre dimma. Stadsborna och smarta resenärer njuta av solen i slutet av september och oktober. Dessa är ofta de varmaste månaderna, då Golden Gate är verkligen guld i färgen för att vända blad och mycket sol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.