Vad ska jag göra om jag hittar en bortsprungen hund?

Scenariot är vanligare än du kan föreställa dig: Du kör eller gå någonstans och du plötsligt korsas med en bortsprungen hund. Vad gör du? Du oftast bara har några sekunder att fatta ett beslut och att agera därefter. Om du är en djurälskare, är valet ganska enkelt: du stanna och hjälpa djuret. Saker och ting är inte så enkelt som det låter, men så här är några tips på hur man ska hantera en bortsprungen hund. är beredda att ta in en bortsprungen hund kräver en del förberedelser från din sida. Några enkla saker kvar i bilen kan innebära en värld av skillnad när det gäller att hantera en rädd eller skadade djur. På ett minimum, säkerställ att du utför ett koppel och en tung filt, så att du kan hålla tillbaka en bortsprungen hund utan risk för skada. Håll en flaska vatten och en burk mat i bakluckan, så att du kan använda den som en lockelse att närma sig djuret. En grundläggande första hjälpen-kit är också en bra idé, men bara om du gör efterforskningar först och förstå vad som bör och inte bör göras när det handlar om ett skadat djur. Alltid tänka på din egen säkerhet först. Även den snällaste hunden kan attackera när rädd eller har ont, så fortsätt med försiktighet. Om du inte är säker på om din egen säkerhet eller säkerheten för hunden, ringa polisen eller ASPCA och vänta på att de kommer att hjälpa dig. Om du kan hålla tillbaka den förlorade hunden, ta honom till ett säkrare område, borta från trafik och höga ljud, eller köra till närmaste bostad eller djurs sjukhus, där näringsidkare kan kontrollera identifiering taggar eller mikrochips. Tänk dock på att en veterinär inte kan ge omfattande omsorg till en förlorad skadad hund om du inte är redo att ta ekonomiskt ansvar för den medicinska räkningar.

Om du är någonstans i närheten av en officiell organisation, kan du välja att ta bortsprungen hund med dig hem tillfälligt. Om så är fallet, hålla honom borta från ditt eget husdjur för att skydda varandra från potentiella smittsamma sjukdomar och slagsmål.

Du kan upp chanserna för en bortsprungen hund för att hitta tillbaka hem med skyltar i det område där djuret hittats och genom att rapportera den försvunna hunden att lokala skyddsrum, även om du bestämmer dig för att hålla honom hemma hos dig. Några tidningar har en "Lost and Found" sektionen där du kan söka efter annonser för människor som har förlorat sina husdjur, om det inte finns någonting där, överväga att publicera din egen "found" ad. De flesta tidningar kommer att göra detta gratis för försvunna hundar och andra husdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.