Vad gör Vakthundar egentligen?

I allmänhet är vakthundar kunna skydda någon eller något. Men det finns många olika typer av vakthundar som får specialiserade typer av utbildning för att ge olika grader av skydd. Vi har alla sett de populära varningsmärke oss att "Beware of Dog", men om du inte personligen känner hunden, är det svårt att säga om denna varning kan innebära att du enkelt ska täcka öronen för att blockera oupphörliga skällande, eller håll dig borta för att spara ditt liv.

Den vanligaste typen av vakthundar är inte riktigt vakthundar alls. Vad somliga kallar ett vakthund är ofta en vakthund . De flesta hundar kommer från naturen varna sina mänskliga följeslagare när någon är på deras dörr eller värre, intrång. Dessa hundar får eller inte får anfalla eller dämpa en annan person konsekvent, vilket hindrar dem från att ha titeln vakthund. Just detta varna tillsammans med förmågan att ingjuta rädsla ofta ger tillräckligt med komfort utan professionellt utbildad vakthundar. Därav uttrycket "hans bark är värre än hans bett. "

Utbildad vakthundar vet hur alert, hitta och ofta angripa ett ämne som hotar den person de vaktar. Ännu viktigare är dock att vakthundar göra det på kommando antingen verbalt eller handsignaler från handler. Det är viktigt att vakthundar kan stoppa vad de gör också, eller med andra ord vara helt undergiven sin handler.

Schutzhund är en tysk metod för hundträning som bokstavligen betyder "skydd hund". Vakthundar utbildas i Schutzhund är ovanligt lydiga, utmärka sig i spårning och har möjlighet att skydda och dämpa ett ämne i alla situationer, inklusive de med många störande moment såsom skott eller folksamlingar. Schutzhund vakthundar vanligtvis utbildas till att inte bita om de eller deras hundförare har skadats eller de blivit tillsagda att göra det. Excellent vakthundar kommer alltid att upphöra attack på första kommandot.

Schutzhund var avsedd att tillämpas på tyska Shepard hundar men kan utvidgas till alla raser inklusive blandraser. Inte alla enskilda hundar kan utbildas i Schutzhund . Potentiella Schutzhund är vakthundar först utvärderas på deras intelligens, temperament, lojalitet, smidighet, uthållighet och vilja att arbeta innan de anses lämpliga för sådan utbildning. Dessa typer av vakthundar används ofta i polisarbetet, sök-och räddningsinsatser samt för personliga följeslagare och beskyddare.

vakthundar som används för personlig säkerhet behöver inte vara utbildad i Schutzhund att vara effektiva beskyddare. Det finns många metoder för hundträning som kan lära en hund att skydda sin familj genom att lyda kommandon utan att gå igenom den hårda träning som professionell vakthundar lära. Några av dessa hundar är tränade att attackera och andra är helt enkelt utbildas för att ingjuta rädsla hos andra. Oavsett bör du alltid vara extremt försiktig med en hund som visar tecken på aggression, eftersom du kanske inte vet om den är tränad att anfalla.

I kommersiella situationer vakthundar är tränade att attackera utan tillhandahålls kommandon. Dessa hundar är tränade att försvara sitt territorium och kommer att skydda den instinctually. Kommersiella vakthundar är sällan kamrat hundar utan lever på lokaler för att ge efter timmar säkerhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.