Vad berättar ett Horticulturalist Do?

En horticulturalist bedriver forskning som syftar till att främja effektiviteten i tillväxt, skörd och lagring av grödor. Dessutom trädgårdsodlare arbetar också med prydnadsväxter, träd, vinrankor, och så vidare, utveckla nya växtsorter, innovativ landskapsplanering tekniker och stilar trädgårdsarbete för alla klimat. En horticulturalist kan välja bland ett antal fokusområden, från vinodling, produktion av druvor till entomologi, studera insekter som har en inverkan på grödor. I en värld av kommersiella jordbruk, trädgårdsodlare utveckla nya stammar av växter som skryter förbättrad avkastning. De kan arbeta med en specifik växt för att utveckla en ras som är lättare att skörda, eller som lagrar bättre än andra växtsorter. Trädgårdsodlare också forskning postharvest fysiologi, titta på hur väl växter behålla och metoder som skulle kunna användas för att förbättra hållbarheten för kommersiellt populära grödor. En horticulturalist kan också utveckla nya sätt att använda växter, tillsammans med nya planta raser. Pomologists, till exempel arbete med frukt, utveckla intressanta hybrider och korsningar, medan OLERIKULTUR fokuserar på grönsaker. En horticulturalist som arbetar på grödor för massproduktion får fundera på frågor som sjukdom-resistens, vilket gör det bekvämt för skörd utrustning, eller insekter och skadedjur. Trädgårdsodlare som fokuserar på grödor för mindre skala kan fokusera på att bevara och förbättra arv grödor, eller ge publicitet åt vikten av att behålla artmångfalden.

Studier av trädgårdsskötsel inte handlar om mat. Vissa trädgårdsodlare specialiserade på prydnadsväxter som blommor, buskar och träd, och andra som arbetar inom landskapsarkitektur. Ett landskap horticulturalist kan utvecklas lågvattenlinje landscaping för torkdrabbade regioner, till exempel, eller fokusera på landskapsarkitektur med inhemska växter i en viss region för att främja bevarandet av inhemska arter. Landskap trädgårdsodling kan också handla om faktorer som resistens mot skadegörare, utseendet och känslan av en trädgård, och sambandet mellan människor och naturen.

Någon som vill bli en horticulturalist bör ha en passion för och ett intresse för växter. Normalt arbete på detta område kräver en kandidatexamen i trädgårdsodling, åtminstone, och några trädgårdsodlare bedriva fördjupade studier inom specifika områden inom den bredare ramen för trädgårdsodling. Trädgårdsodlare bör också planera för att få jobba utomhus och samarbeta med forskare i en mängd olika discipliner på projekt som kan omfatta allt från att skapa genetiskt modifierade växter att återställa våtmarker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.