Vad är ett lågtryck?

detta kapital "L" på väderkartor står för lågtryck, och det innebär oftast grumlig eller storm är nära. Ett lågtryck är ett område med vädret där barometertryck är lägre än den omgivande luften. När barometertryck är sänkt och ett lågt tryck former systemet innebär det i luften, oftast från en kallfront i norr. Den moturs cirkulation ger luften i och som kyls luften stiger, bildar det moln och nederbörd. Ett lågtryck formulär som bygger på samspelet mellan atmosfären och stora vattendrag.

Ett lågtryck vanligtvis ligger i samband med, eller som en knutpunkt för en front, eller område med markant varmare eller kallare luft. Luften nära lågtryck ofta blir instabil och om andra förhållanden är gynnsamma, kan hårt väder beror på ett lågtryck och passagen av en kallfront.

Tornados i själva verket alltid har lågt lufttryck inuti deras kanaler. Ett starkt lågtryck under vintern kan medföra snö och is till de områden den täcker. Denna typ av lågtryck ses ofta som ett kommatecken format moln massa på en satellit fotografi, på grund av cykloniska moln Flödet runt det. En stram och väldefinierad kommatecknet anger oftast ett välorganiserat storm systemet. Ett lågtryck över varmt vatten kan börja organisera och kan bilda en tropisk våg, som kan förvandlas till en orkan. En orkan vanligtvis har extremt lågt lufttryck tryck, och det lägre trycket, ju mer intensiv stormen. När en orkan rör sig inåt landet, i själva verket förlorar det sin tropiska egenskaper och slutar som en blöt, blåsig lågtryck.

Meteorologer använder datorprogram som är särskilt utformade för att kartlägga vädersystem att hjälpa dem att förutspå vädret. En funktion av dessa program är att uppskatta hur ett lågtryck kommer att flytta över hela landet, och vilken typ av väder det kan föra med sig. Även en dags varsel av dåligt väder kan hjälpa till att rädda liv och egendom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.