Vad är ett högtryckssystem?

Vädret på förändringar planeten jorden hela tiden. En orsak är att vinden alltid är skiftande, stigande, fallande och skapa områden med olika tryck i atmosfären. Ett högt tryck är en av dessa resultat av skiftande vindar. Ett högtryckssystem innebär att trycket i systemet är högre än i omgivande områden. Den högtryckssystem vanligtvis förknippas med vackert väder. Orsaken är att luften sänkor, värmer den och kan hålla mer vattenånga. Således, i ett högtryckssystem, moln tenderar att avdunsta och luften stabiliseras. Stormar har svårt att bildas i stabil luften.

Luftfuktigheten är oftast lägre i eller nära ett högtryckssystem, även bidrar till vackert väder. Många ökenområden i världen är förknippade med ett ihållande högtryckssystem klimat. Ju torrare luft hjälper till att skapa ökenmiljö.

De flesta människor som vädret som kommer med ett högt tryck, är det inte alla bra. Värmeböljor och villkor torka inträffar på grund av flera högtrycks-systemen går genom ett område, eller på grund av en långvarig system som inte kommer att flytta från ett område. I själva verket meteorologer hypotes att den Dust Bowl i 1930-talets USA, med sin torka och hetta, orsakades av ett ihållande högtryckssystem trenden i Mellanvästern och genom Arkansas och Oklahoma. Ibland kommer ett särskilt område blir förknippade med ett högtryckssystem. På sommaren har de som bor i sydöstra USA känner till Bermuda High fenomen. Detta är ett högtryckssystem som tenderar att bli långlivade, vilket bidrar till sommarvärmen. Medurs windflow kring ett högt tryck garanterar också fukten kommer från Mexikanska golfen rör sig över området, skapar hög luftfuktighet som området är ökända.

Ett högtryckssystem kan också svala vädret, liksom. I Förenta staterna är också bekanta med vintern sibiriska Express och Alberta Clipper högtrycks-system som sammanför i arktiska eller kanadensiska sval luft och orsaka köldknäppar. Den högtryckssystem, i samband med lågtryck, är en del av de komplexa klimatologiska maskin som driver vädret på jorden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.