Vad är en veterinär-tekniker?

En veterinär teknikern eller tekniker som hjälper en veterinär, på samma sätt som en sjuksköterska hjälper en läkare. Den veterinära teknikern kommer sannolikt att utföra rutinmässiga laborationer och kliniska rutiner i antingen en djursjukhuset, en privatpraktik kontor, en djurpark eller en forskningsanläggning. De som är anställda i ett litet djur praktiken arbetar med katter, hundar, och möjligen möss, fiskar, grodor eller andra tamdjur. En veterinär teknikern eller tekniker som vanligtvis utför medicinska tester förutom att behandla och diagnostisera tillstånd och sjukdomar. Dessa prov och uppgifter kan omfatta vävnad och blodprovstagning eller urinanalys. Övriga arbetsuppgifter som utförs av en veterinär teknikern kan inkludera att ta djurets fallet historia eller ta och utveckla röntgenbilder. Den veterinära teknikern kan också vaccinera djur.

Även om det kan tyckas vara det idealiska yrkesval för dem som älskar djur, det finns nackdelar med att överväga. Ibland måste en veterinär teknikern utför uppgifter som är obehagliga, såsom besöksförbud ett djur eller burar rengöring. Det kan också vara riskabelt karriär, på grund av risken för bett, repor eller exponering för sjukdom. Det är också ett känslomässigt dränerande karriär för dem som måste besluta om en skadad eller är djur skall avlivas. I vissa fall skall veterinär tekniker arbetar nattskift. De som är anställda i en forskningsanläggning administrera läkemedel och bereda prover för lab undersökningar. De kan också registrera uppgifter om ett djurs reaktion och välbefinnande i samband med forskning äger rum. Liknar en kirurgisk-tekniker, kan vissa sterilisera laboratoriet och kirurgisk utrustning och ge rutinmässig postoperativ vård.

Universitet och högskolor förbereder studenter för en position som en veterinär-tekniker. Veterinära teknikern program är vanligtvis två eller fyra år långa. Studenter studera naturvetenskap och även få praktisk erfarenhet i klinisk eller laboratoriemiljö. Kirurgiska teknologer bör ha god kommunikationsförmåga för att kunna effektivt hantera djurets ägare, och även starka lagarbete kompetens att följa med veterinären.

I USA, ackreditera American Veterinary Medical Association veterinär teknikern program. Varje stat reglerar jobbet annorlunda, men de flesta använder Statens veterinärmedicinska Technician examen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.