Vad är en engelsk springer spaniel?

Engelsk springer spaniel (även känd helt enkelt som "Springer") är en medlem av den stora spaniel poolen som består av Cocker Spaniel, Walesiska Springer Spaniel, Clumber Spaniel, och Brittany Spaniels. Spaniel, en av de äldsta hundraser, har hållits som husdjur i nästan fyra århundraden. Målningar från 1600-talet skildrar Engelsk springer spaniel på jakt och inhemska inställningar. Den engelska springer spaniel har en tvåfärgade coat. Hundarna är antingen svartvitt eller lever (brun) och vit. Allmänhet, ryggen, huvudet, och en del av hundens ansikte är mörkt med vit mage, ben, bröst och nos. Naturligtvis har varje Engelsk springer spaniel en något annorlunda samling av märkningar. Engelsk Springer Spaniel var bred ursprungligen som jakthundar, särskilt för fågeljakt. Eftersom denna typ av arbete innebär ofta fuktiga eller våta terräng, har Engelsk springer spaniel en tålig rock som tål väder och vind.

Inom spaniel familjen, är den engelska springer spaniel en av de största raserna. De vuxna hannar är vanligen mellan 50 och 55 pounds (23 till 25 kg), och vuxna kvinnor är 40 pounds (18 kg) i genomsnitt. Den engelska springer spaniel anses vara en medelstor hund.

Engelsk Springer Spaniel är kända för sitt vänliga, lekfulla temperament. Dessa hundar är i allmänhet bra med barn. Det är viktigt att notera att även en i övrigt skötsam Engelsk springer spaniel kanske inte svarar bra på barn om han eller hon inte umgicks med barn som ung hund. Det är också viktigt att notera att eftersom Springers var bred för att fungera som arbetande hundar, de naturligtvis har mycket energi och behöver kraftig motion i regelbundna intervaller att hålla sig frisk och lycklig. En under utnyttjade Engelsk springer spaniel kan bli oroliga och misbehave. finns många ägare av Engelsk Springer Spaniel attraheras av rasen på grund av den kamratskap som hundarna erbjudandet. Springers är mycket fästa vid sina ägare och familjer. Även hemma, Springers gillar bäst att vara i samma rum som sin ägare, även bara på hans eller hennes fötter om möjligt. I allmänhet har dessa hundar är också mycket tillgiven och lust så mycket uppmärksamhet och petting som du kan ge dem.

Om du överväger att anta en engelsk springer spaniel, se till att komma i kontakt med en seriös uppfödare som kan bekräfta hälsa hundens blodsband. Alternativt, om du överväger att anta en ung eller vuxen Springer, titta på Rescue Network i ditt område. Det finns speciella Springer rädda organisationer i hela Nordamerika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.