Vad är en Varmblodig Horse?

varmblodiga hästen är den vanligaste typen av häst. Denna typ av häst är inte så liten och lätt muskulatur som den hetlevrade häst, eller lång och kraftigt musklade som det kallblodiga hästen. Snarare är de någonstans mittemellan.

Termen varmblodiga hästen inte beskriva en ras, utan snarare en klassificering. Det finns många raser som är klassificerade som varm-Bloods, varav många är populärt används som tävlingshästar. Eftersom den genomsnittliga varmblodig häst är nästan lika lång som den kallblodiga kusiner, de är oftast stora nog för att tillfredsställa de flesta moderna riders behov. Men de har lätt muskulatur bygga en hetlevrade häst, vilket innebär att de har mer energi och uthållighet än kallblodiga hästar göra. Det mest kända varmblodiga hästen är förmodligen Quarter häst. Denna ras har sitt ursprung i Virginia och har funnits i mer än trehundra år. De är bland de mest populära raser bland ryttare i dag, eftersom deras atletiska bygga gör dem till en perfekt allt-runt hästen. En varmblodig häst som har blivit ganska känd är Lipizzaner. Trots att rasen har sitt ursprung i Spanien århundraden sedan, har de blivit känd för en ridskola som ligger i Wien, Österrike. Denna skola, som kallas spanska ridskolan, producerar välutbildade Lipizzaner hästar och ryttare. Även Lipizzaner hästar du ser i visar vanligen grått eller vitt, är de faktiskt föds svarta-deras hår lättar gradvis under hela sitt liv.

många vilda hästraser klassificeras också som varm-Bloods. Ett välkänt exempel är Mustang, en vild häst finns i sydvästra USA. Dessa hästar är faktiskt ättling från tämjda hästar-hästar förts till Amerika med de spanska nästan fem hundra år sedan. Camargue är en vild ras av varmblodiga hästen bor i en region på Frankrikes kust. Deras vit eller grå färg har orsakat dem att bli känt som "vilda vita hästar i havet. " Ibland är en varmblodig häst klassificeras efter färg snarare än rasen. Ett exempel är Palomino. Dessa slående hästar har guld rockar, med mycket blek eller vit man och svans. En annan färg typ är Pinto, vilket är när en häst päls är två olika färger, såsom brunt och vitt eller svart och vitt. Begreppet Pinto ofta förväxlas med rasen känd som Paint, även Paint hästar är ofta också Pintos, med pinto färg inte gör en häst en Paint.

Flest Ponnyer klassificeras som varm-Bloods, vilket innebär att nästan alla hästar du ser är förmodligen en varmblodiga hästen. Denna klassificering omfattar europeiska, asiatiska och amerikanska raser, liksom en mängd olika färger. Eftersom de är både höga och atletisk, varmblodiga raser är också bland de mest populära av hästar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.