Vad är en Scarlet Hood Svamp?

Scarlet Hood svamp är en svamp i waxcap släktet Hygrocybe , ett släkte av otroligt varierande och ofta väldigt färgglada svampar förekommer i hela världen. Något ovanligt för svampar, är det rosenröda Hood ätlig svamp, trots att det är ljust röd, en färg som tyder oftast på toxicitet hos svampar. Men dessa svampar är inte så väldigt spännande, så de flesta människor inte äter dem, såvida de inte känner sig särskilt desperata. Som de flesta andra waxcaps är rosenrött Hood svamp en saprotroph, vilket innebär att man samlar näring från dött organiskt material. Scarlet huva svampar finns i hela norra halvklotet, särskilt i amerikansk skogar och förbättrats gräsmarker i Europa. Woodlands är bästa läge för näringsrika ruttnande organiskt material, medan gräsmarker som inte har behandlats med kemikalier också har rika fyndigheter av näringsrikt organiskt material som waxcaps kan mata på. Dessa svampar är vanligtvis små, med klarröda konisk mössor som platta långsamt med åldern. Den Stipe eller stam på scharlakansröda Hood svamp är orange eller röd färg, med en vidgad bas. Spore Trycket är vitt, och gälarna är adnate, vilket innebär att de är knutna till Stipe av svamp med en bred remsa av material.

Formellt The Scarlet Hood svampen kallas Hygrocybe coccinea . Denna svamp är också känd som den rättfärdige waxycap eller scharlakansröd vaxartat cap. Som alla de gemensamma namn för denna svamp tyder på, den röda färgen är kanske dess mest utmärkande drag, det latinska namnet refererar dessutom rika crimson färg, som coccinea är latin och betyder "röd. "Dessa svampar har beskrivits sedan 1700-talet, och indelas i Hygrocybe på 1800-talet, efter att ha gått från släkte till släkte flera gånger. Eftersom dessa svampar är så ljus, de verkligen hoppar ut från sin omgivning, som är väl synlig även för människor som inte söker särskilt hårt. Detta kan göra dem till en bra arter börjar mycologists att lära sig identifiera och ofta kastar omkring i närheten av ett rosenrött huva svamp avslöjar annan svamp arter av intresse liksom.

Eftersom det rosenröda Hood svampen är tekniskt ätlig, men inte särskilt välsmakande, de flesta människor inte skörden dessa svampar, utan föredrar att fotografera dem på plats för sin bokföring. På grund av sin rika färger, dessa svampar blir utmärkta ämnen för naturbilder, särskilt när en kamera av hög kvalitet finns tillgänglig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.