Vad är en Monkey Puzzle Tree?

Monkey Puzzle träd är en vintergrön barrträd hemma i högländerna i Chile och Argentina. Det har importerats till Europa på 1800-talet och blev ett populärt komplement till botaniska trädgårdar på grund av sin ovanliga och särskiljande utseende. Eftersom det är en vintergrön, apan pussel träd används ofta som ett dekorativt träd, och används också som en timmer resurs, förutom att ge ätliga nötter. Eftersom träden är mer värdefullt i livet, är apan puzzle tree sällan klippa för virke, men när den skördas, ger den långa, raka, nära finkornig timmer. Skörd av nötter har lagt överlevnad träden vid risk i vissa delar av Sydamerika. När träden varierar, kan apan puzzle tree överstiga 131 fot (40 meter) i höjd. Har triangelformat blad som liknar vass skalor. De små bladen kluster längs grenarna, vilket gör att träd och grenar ganska svårt att hantera utan att drabbas av smärtsamma skador. I naturen föredrar Monkey Puzzle träd hög höjd som tar emot vinter snöfall. Som snö samlas på den äldre låga grenar bryts dem och lämnar trädet med en krona av grenar i toppen och en smidig stam nedan. När odlas, är de lägre grenarna tillåts stanna kvar, vilket gör att trädet mycket bushier än det är i naturen.

högre höjder är det bästa uppväxtmiljö för apan pussel träd, som också uppskattar tempererat klimat som de i områden nära havet. Fabriken går bra i USDA zon sju och ovan, och är både frost och torka tolerant. På grund av den taggiga blad, en apa pussel träd inte kan vara det bästa valet för en intim trädgård, men det kan göra en intressant dekorativt tillägg i en trädgård med gott om utrymme att växa. Den ätliga frön kan skördas och användas som nötter, eller användas för att gro nya träd, som tar omkring 40 år att mogna.

Det vetenskapliga namnet på Monkey Puzzle Trädet är Brödgran . När det kom först till Europa, kallades det "chilenska Pine. " Trivialnamn "Monkey Puzzle Tree" tycks ha uppstått under 1850-talet, när samtida kommenterade att klättra i träd skulle puzzle en apa. I vissa regioner är det inhemska namnet på trädet tränga undan det gamla vanliga namn, varför en apa puzzle träd kan kallas Pehuen också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.