Vad är en Missouri Fox Trotter?

Missouri Fox Trotter är en ras av Gaited som förmodligen är mest känd för sin särskiljningsförmåga och mycket unik fyra slå gång kallas fox trot. Dessa hästar är särskilt vanligt i deras modersmål Missouri, även uppfödare finns i andra regioner i USA, och de är också exporteras i begränsat antal till Europa. Missouri Fox Trotters är mycket mångsidig hästar som kan användas för ridning och körning och i en mängd olika discipliner.

Riders In The 19th century utvecklat Missouri Fox Trotter utifrån en önskan att ha en Gaited med ett särskilt smidig gångstil och en hel del uthållighet. Dessa hästar utvecklades i Ozarks, integrera blodslinjer flera andra Gaited raser tillsammans med amerikanska Quarterhorse. Missouri Fox Trotters idag levereras i olika färger, rad 14 till 16 händer stor, och har mycket muskulös bakdel.

Erkännande av den unika Fox Trotter ras inträffade i mitten av 20th Century, när flera organisationer arbetat tillsammans för att öka medvetenheten om denna Gaited och bevara blodslinjer. Under 1983 har stamboken stängts, vilket innebär att för att kunna registreras som Missouri Fox Trotter, en hästs föräldrar måste båda vara registrerade. Detta är för att bevara rasens standard och historia här amerikanska hästen. Förutom för att ha en unik gång är Fox Trotter känd som en extremt surefooted, ljud häst med mycket uthållighet. Dessa hästar är också mycket bekväma runt boskap, vilket återspeglar det faktum att de var bred som arbetstid ranch hästar, och de är mycket mild och vänlig. Någon som är oerfaren med hästar kan rida en Missouri Fox Trotter med tillförsikt, eftersom dessa hästar är mycket anpassade till deras ryttare, och fox trot gångarten är extremt bekväm. När en häst travar räv, det verkar nästan gå med frambenen och trav med bakbenen, glidande fram dem med en glidande rörelse. Resultatet är en mycket jämn och mjuk gång. Till skillnad från många gaited hästar är Missouri Fox Trotter inte en prålig häst med flashiga gångarter, utan snarare en stadig, pålitlig djur som ofta nickar huvudet eller ryckningar i öronen i tiden med fyllig, behaglig gång.

Missouri Fox Trotters fortsätta att användas om arbetstid rancher och gårdar, och de används också i olika sportevenemang häst, inklusive hoppning och som nöje och hästar equitation. Många monterad rangers rida också Missouri Fox Trotters, dra nytta av bekvämligheten för ambling gång att göra långa dagar i sadeln roligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.