Vad är Veterinary Acupuncture?

Veterinary akupunktur är en form av akupunktur som är avsett för behandling av djur med unika behov av djur beaktats under behandlingsprocessen. Olika former av veterinär akupunktur har praktiserats i Asien i århundraden, i väst, började veterinär akupunktur som praktiseras runt 1970-talet, först av personer som arbetar till stor del i utkanten av det veterinärmedicinska samhället. Idag är veterinär akupunktur mycket mer lättillgängliga och acceptabelt, och det har visat sig vara mycket effektiv vid behandling av vissa villkor.

Precis som akupunktur för människor, är veterinär akupunktur inriktad på att balansera flödet av qi, eller energi, i djurets kropp. I traditionell kinesisk medicin (TCM), läkare anser att medicinska klagomål är manifestationer av obalanser i qi, och genom att korrigera dessa obalanser med hjälp av stimulerande nålar på olika ställen på kroppen, kan praktiskt lösa de medicinska tillstånd som orsakar problemet. I veterinär akupunktur, är akupunktur nålar som gäller för vissa relevanta punkter på kroppen, eller på öronen, när det gäller öron akupunktur. är praxis att veterinär akupunktur inriktade på att behandla djuret som helhet, snarare än att titta på isolerade symptom. Förutom att undersöka om symptomen kommer utövaren även titta på mer subtila ledtrådar till djurets hälsa och välbefinnande, och han eller hon kan ställa en rad frågor som är avsedda att styra behandlingen. Många veterinärer som erbjuder veterinär akupunktur använda den som en form av komplementär medicin, som erbjuder akupunktur tillsammans med mer traditionella västerländska behandlingar. En mycket användbar tillämpning av veterinär akupunktur är i smärtlindring, både för djur som har skador och för djur i slutet av sina liv. Veterinär akupunktur kan också användas för att behandla en rad olika hälsotillstånd, och det kan också erbjudas friska husdjur som ett sätt att hålla dem väl avvägd. Ett brett sortiment av djur från papegojor till hästar kan behandlats med veterinärmedicinska akupunktur. Flesta djur acceptera behandlingen väl, eftersom nålarna är mycket små, och veterinär akupunktörer arbetar långsamt och tålmodigt i korthet sessioner som är utformade för att hålla djuret stilla. Vissa djur blir ens somna under akupunktur sessioner, som kan vara allt från några sekunder till trettio minuter, beroende på djuret och dess behov.

Pet ägare kan vill vara medveten om att i många delar av världen, innan någon kan erbjuda veterinär akupunktur, han eller hon måste vara licensierade och certifierade veterinär. Detta gäller för alla komplementär och alternativ medicin utövare som vill erbjuda tjänster till djur, utan att vara legitimerad veterinär är dessa utövare vara praktiserande veterinärer utan licens, och de kan straffas hårt. Dessa lagar är utformade för att skydda djur från skrupelfria yrkesutövare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.