Vad är Tellington Touch Therapy?

Tellington Touch Therapy eller TTouch är ett massage program designad av Linda Tellington-Jones. Skillnad från de flesta massage, är Tellington Touch Therapy avsedda för djur, speciellt katter och hundar. Tellington-Jones hävdar att terapin hjälper till att lugna problembeteenden hos djur och kan även främja en bättre total hälsa. Medan behandlingen huvudsakligen stöds av anekdotiska bevis, snarare än hård vetenskap, är det säkert inte skada djur, och många husdjursägare rave om dess effektivitet. Målet Tellington Touch terapi är att lugna djuret och lägga om sitt beteende genom en serie cirkulär berör. Det är i huvudsak petting med ett syfte och på ett mycket specifikt sätt. Tellington-Jones teorier är intressanta, eftersom de inte står i opposition till några lärare och hur de utövar beteende ändras. Vissa djur utbildare rekommenderar petting ett djur bara ibland som en belöning, och i synnerhet inte petting djur om de missköter sig. Tellington Touch Therapy skiljer eftersom det förespråkar med sin massage program inte bara när ett djur beter sig, men också särskilt när man missköter sig. Det finns många massage metoder i TTouch. Utövare lätt eller med ett lätt tryck kan göra cirkulär massage eller diabilder. Då djuren blir mer vana att denna praxis är fötter, tandkött och öron masseras. Även duktiga utövare inte omedelbart börja massera tandköttet av ett djur, särskilt om den har aggressiva tendenser. Om du har en hund som bits, kan det vara bra att vänja dem till andra TTouch massage i mindre känsliga områden först.

Förespråkare av Tellington Touch Therapy säger att det kan bli av med negativa utbildningsmetoder, och att det förändras brain våg mönster i olika metoder än de förändringar som följer petting. Det har varit hjärnan studier som utvärderar djur genomgår TTouch och påståendet är sant. Uppföljningen av dessa studier tjänar lite mer skepticism. Förändringar i hjärnans mönster kallas en "vaknat" sinne stat, och används som bevis för att massage metod kommer att ändra beteende.

Återigen är det endast anekdotiska bevis för ett samband mellan TTouch och beteende eller förändringar hälsa. Vissa tror också att TTouch är ett bättre alternativ att traditionella veterinärmedicinen. Andra rekommendera den behandling som en kompletterande behandling till traditionell medicin.

Tellington-Jones har skrivit flera böcker om den praxis som finns på hennes hemsida och på webbsidor som Amazon. com. Hon har även video och DVD visa TTouch om hundar, katter och hästar. Även om alla påståenden om Tellington Touch terapi inte kan verifieras, de flesta människor som lärt sig metoden påståendet förbättrade relationer med sina djur, och även att djuren verkligen verkar njuta av denna praxis. Efter allt, även Fido, Gustaf eller Mr Ed förtjänar förmodligen en skön massage så mycket som gör deras ägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.