Vad är Lost Ladybug Project?

The Lost Ladybug Project är medborgare vetenskapligt projekt som administreras av Entomologiska institutionen vid Cornell University. Projektet är utformat för att spåra nyckelpigor hela USA i ett försök att lära mer om förändringar som inträffar i Ladybug populationer. Entomologer runt USA har noterat en markant minskning på cirka en gång mycket välkänd nyckelpiga arter, medan exotiska arter tycks vara att fylla i nisch kvar, och entomologer är nyfikna på hur och varför detta sker.

Citizen vetenskap initiativ utnyttja kraften i allmänheten att utföra vetenskaplig forskning. Medan Cornell entomologer skulle kunna resa över hela USA sakta lantmäteri nyckelpiga populationer, det är mycket lättare att uppmana folk att skicka in synpunkter från hela landet, generera en stadig ström av data som kan användas för att analysera nyckelpiga populationer.

administratörer Lost Ladybug Project har frågat människor i alla åldrar att skicka in fotografier av nyckelpigor de stöter på, tillsammans med information om var och när nyckelpigor fläckiga var. Nyckelpiga fotografier kan mailas till forskarna via deras hemsida, eller utskrifter kan skickas till Entomologiska institutionen vid Cornell, riktar sig till uppmärksamhet på den försvunna Ladybug projektet.

fotografera en nyckelpiga för Lost Ladybug projektet kan vara svårt, eftersom insekter har en benägenhet att flytta runt. De bästa bilderna är skott rakt ovanför, där forskarna att tydligt se toppen av nyckelpiga, och på vitt papper, för att ge tillräcklig kontrast för ämnet för att sticka ut. När det gäller särskilt aktiv nyckelpigor, några minuter i kylskåpet kan bidra till att lugna ämnet tillräckligt länge för att bli fotograferade och sedan släppas.

Eftersom Lost nyckelpiga projekt kräver en relativt enkel uppgift, är den tillgänglig för människor i alla åldrar. Forskarna hoppas att förutom att få massor av synpunkter, kommer de också kunna intressera ungdomar för vetenskap, genom att engagera dem i ett projekt som uppmuntrar dem att tänka om vetenskap och frågor om bevarande. Många medier funktioner på den försvunna Ladybug projektet har betonat att barnen kan och bör delta, och påpekade att en av de mest betydelsefulla upptäckter som gjorts hittills uppnåddes genom ett par barn i åldrarna 10 och 11, paret upptäckte en nio fläckig nyckelpiga i en region i USA där sådana nyckelpigor inte hade setts på 14 år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.