Vad är Lake Champlain Monster?

Lake Champlain Monster, vanligen kallat Champ, är en legendarisk varelse somliga tror att leva i Lake Champlain nära Burlington, Vermont. Liksom den skotska sjöodjur i Loch Ness, är Champ anses av troende att bli ett förlorat släkting vattenlevande dinosaurier. En 1970-talet foto taget av en amatör fotograf visar en stor varelse i sjön, men om bilden är äkta, förvrängda eller en bluff är föremål för stor debatt. är en påstådd tidig historia om Lake Champlain Monster krediteras Samuel de Champlain, grundare av Quebec och mannen sjön är uppkallad efter. I 162C de Champlain lär ha rapporterat se ett stort monster i sjön samtidigt bekämpa Iroquois på stranden av sjön Champlain. Ingen sann redogörelse för denna observation existerar, och många experter tror att historien är en bluff.

1883 hävdade en lokal sheriff sett monstret, och hans offentliga tillkännagivande ledde till nervositet av andra ögonvittnen till Champ mystiska framträdanden. Enligt sheriffen påstående, var monster minst 20 fot (6 m) lång. Innerlighet växte som bevisar Lake Champlain Monster och legendariska Showman P. T. Barnum erbjöd en $ 50,000 US-dollar (USD) belöning för kropp av djuret. Vad många Champ-förespråkarna anser vara definitiva bevis på monstret existens kom i form av ett fotografi taget i slutet av 1970-talet av en kvinna vid namn Sandra Mansi. Den Mansi Bilden visar en skrämmande bild av vad som verkar vara en lång hals, dinosaurie-liknande varelse cirka 150 ft (45 m) bort från stranden av sjön Champlain. Ms Mansi bevittnat varelse med sin man och två barn, och hävdade att det höll sitt huvud ur vattnet för fyra till sju minuter innan dykning under vattnet. Experterna är delade om vad bilden verkligen visar, med några antyder varelsen på bilden är storlek snedvrids och andra tyder på att det bara är en flytande stubbe eller stor fågel.

Troende i Lake Champlain Monster tycker att det är relaterat till den förhistoriska Plesiosaurier, en vattenlevande kräldjur med en lång, ormliknande hals. Den Plesiosaurier tros ha dött ut på grund av KT utrotas, när många dinosaurier och andra tidiga djur dog ut på grund av en enorm miljöförändringar. The Lake Champlain Monster, skulle för att vara en Plesiosaurier, antingen måste vara ett enda 10. 000 år gamla djur, eller resultatet av en liten, konsekvent avelsgrupp. Den första hypotesen anses osannolikt eftersom ingen varelse är känd för att leva så länge, den andra ofta bort eftersom en aktiv häckande populationen skulle sannolikt synskadade oftare.

Senaste information under 2003 och 2005 har eggat förnyat intresse i Lake Champlain Monster. En bandad togs 2003 av ett filmteam arbetar för Discovery Channel. Inspelningen verkar innehålla echolocation, en teknik som används av delfiner och några valar för att hitta mat och lokalisera hinder. Inspelningen, men liknar en Beluga eller späckhuggare, tros vara från någon känd art som lever i sjön.

År 2005, en video som fattats av två fiskare verkar visa några djur strax under ytan av vattnet i sjön. Även om filmen inte längre är tillgänglig för alla, stillbilder tycks visa ett djur som visas fisk, delfin, eller ål-liknande, men troende hävdar är den gäckande Lake Champlain Monster. Experter har kunnat slutas vad videon visar, och även fiskarna själva vet inte riktigt vad det var de filmades.

Studera Champ legender är en favorit driva kryptozoologi , personer som studerar oklassificerade och möjligen overklig djur. Precis som med Loch Ness-odjuret, helt övertyga människor om att Champ inte existerar kommer förmodligen aldrig att bli möjligt. Marinbiologi experter hävdar att sjön inte kunde upprätthålla en häckande populationen av plesiosaurus, även om de hade överlevt KT utrotas. I nuläget, har forskarna kunnat producera en överenskomna förklaring till echolocation, den Mansi fotografi eller 2005 video.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.