Vad är Hawaiian Pink Snapper?

Hawaiian rosa snapper, eller opakapaka, är medlem i snapper familj som är starkt fiskas utanför kusten till Hawaii, där fiskarna var en gång ganska rikligt och mycket stora. Fisken tenderar att hålla sig väl genom sjöfarten processen, och som därför i stor utsträckning exporteras till amerikanska fastlandet, där det är en populär erbjuder på många menyer. Många marknader bära Hawaiian rosa snapper i olika former, till människor som vill laga mat hemma. Den här fisken är mer formellt kallas Pristipomoides filamentosus , och det är ibland även kallad Crimson snapper. Namnet är lite av en oriktig benämning, eftersom Hawaiian rosa snapper är faktiskt brun, förekommer extremt klar och levande när de skördas i steniga durkar, och mer leriga i färg när de fiskade från områden med sandig havsbotten. Många som dyka eller snorkla i Hawaii har stött fisken på plats och de är ofta ingår i riktlinjer för de olika varelser att folk kan se på dessa resor.

Liksom andra perciform fiskar, snappers har en lång ryggfenan och rayed anal-och ryggfenor. Hawaii rosa snapper har en strömlinjeformad kropp som kan bli upp till tre meter (en meter) i längd, men det blir alltmer sällsynt och fiskfoder på mindre fiskar och diverse andra organismer i havet. Studier på Hawaii rosa snapper tyder på att fisken växer och mognar långsamt, och deras livsmiljöer hotas av olika kommersiella verksamheter på Hawaiiöarna.

På grund av dessa frågor, organisationer som oroar sig för en hållbar fisk och skaldjur ofta förespråkar att Hawaii rosa snapper bör undvikas. Förutom att vara kraftigt överfiskade, orsakar snapper befolkning att krympa radikalt, innebär fiskeprocessen också en stor bifångst av andra arter, som kan kastas tillbaka. Försök från University of Hawaii för att odla fisk kommersiellt har mött några hinder, främst relaterade till benägenheten för parasitinfektion ut av dessa arter i fångenskap.

Detta är olyckligt för gäster, som pris i ljust rosa kött med en delikat smak. Hawaiian rosa snapper är också mycket bestämda, vilket gör att fisk som lämpar sig för grillning och en rad andra matlagning preparat. Odlad randig bas och Pollock är två bra alternativ val som smak och fungerar på liknande sätt när det tillagas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.