Vad är Ground Manners med hästar?

Ground sätt är i grunden hur en häst beter sig omkring dig när du arbetar med honom eller står bredvid honom på marken. De är en grundläggande del av hästens utbildning, och så grundläggande att de flesta människor inte ens märker mark sätt tills de är runt en häst som inte ha dem. En häst som har mark sätt respekterar deras handler och är därför mindre troligt att göra saker som kan skada personen. En häst som inte har mark seder, å andra sidan, kan vara farligt att vara omkring, särskilt i situationer där hästen kan spook eller panik.

Grunden för en god grund maneren är respekt. Även om en häst vanligtvis överväger sin hanterare av fyra eller fem gånger, behöver han att respektera de människor som arbetar med honom. En respektfull häst fäster särskild vikt vid hans handler, lyder kommandon, och är noga med att inte göra saker som kunde skada hans handler. Å andra sidan kan en respektlös häst springa ofta in i hans hanterare eller trampa på folks fötter, kasta upp huvudet för att motstå hanteras och mun eller bita hans truck. Den senare hästens beteende är inte bara oförskämd och irriterande, men också mycket respektlöst av hans förarens utrymme och säkerhet. Ett exempel på god jord sätt i en häst är vägen går han med sin handler om en ledande rep. En respektfull häst går ett par meter bort, så att han inte är trängsel hans hanterare men är ändå nära nog att följa anvisningarna. En respektfull häst också fäster särskild vikt vid vad hans handler gör, så att han vet om att stoppa eller vända. En väl hästträning är viktigt även för något så enkelt som detta eftersom en häst som går för nära hans handler riskerar att driva person över om det händer skrämma honom. kan goda jorden seder också hittas i den enklaste av gester. Till exempel, en häst som sänker huvudet för att hjälpa sin handler satte på sig grimma eller betsel är anser vara skötsam. Respektfullt häst beteende visas också när en häst kommer till hans handler i hagen, snarare än att köra iväg och göra personen fånga honom. Ett vanligt exempel på dålig mark seder är en häst som ofta munnar hans truck. Precis som hos barn, kan unghästar vara mycket bombastisk, utforska saker med sina läppar och tungor. Tyvärr, om detta inte är korrigeras kan det leda till en vuxen häst med en vana att bita när det inte blir väg eller kräver en behandling. Hästar tenderar också att bli bombastisk när de ofta manuellt matad behandlar, så ägare bör fodret behandlas sparsamt och genast gräla på sina hästar för alla mouthiness som dyker upp.

Dålig mark sätt är ofta lärde när människor, framför allt oerfarna häst människor, äga en häst från det att den är mycket ung. Unghäst beteende kan vara mycket söt, även om det är något som de flesta förnuftiga människor inte vill ha en fullvuxen häst gör: vanor som att stå för nära eller lutad mot sin handler, orala deras förarens händer eller kläder, eller uppfödning eller Bucking på olämplig gånger. Tyvärr, om hästar ej ges skälig grund seder vid ung ålder, kan dessa vanor vara svårare att rätta till senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.