Vad är Feline Urinary Blockering?

Feline urin blockering är ett allvarligt medicinskt problem som drabbar hankatter. Det är en urinvägsproblem som faller under den allmänna medicinska tillstånd som kallas Feline Urinary Syndrom (FUS). En katt som har katt urin blockering har ett hinder i hans urinröret som gör att han inte kan kissa.

Feline urin blockering är oerhört smärtsamt för en katt och kan snabbt bli livshotande inom loppet av några timmar om den inte behandlas av en veterinär. En ansamling av toxiner som normalt utvisats i urinen kan orsaka ett komplett system fel. Närhelst en katt, manlig eller kvinnlig, har svårigheter att urinera, bör det betraktas som ett akut medicinskt oavsett om det är katt urin blockeringen.

Feline urin blockering är resultatet av kristaller, slem eller njursten att fastna i urinröret, röret i penis som transporterar urin från blåsan ut ur kroppen. Symtom på katt urin blockering kan innefatta täta resor till kattlådan eller begär att gå ut med mycket liten eller ingen urin bli utvisade. En katt kan också mjau eller jämra sig i smärta när han är blockerad. I sena stadier av kattdjur urin blockering, kommer katten att bli uppenbart sjuk och kanske inte kan stå. Katten kan också kräkas och ha en svullen mage, vilket är resultatet av ett farligt full blåsa.

Feline urin blockering vanligen sker på våren. Den orsakas av en dålig diet eller en genetisk predisposition att utveckla stenar, slem, eller andra faktorer som orsakar stopp. Mata en katt en hög kvalitet diet för att främja feline urin hälsa kan bidra till att förhindra FUS och blockering. Feline urin blockering återkommer ofta i hankatter, och dessa katter är ofta skrivs en särskild mat av veterinärer.

Efter diagnos kattdjur urin blockering, kommer en veterinär omedelbart försöka ta bort hinder. Detta förfarande görs genom att placera en kateter in i urinröret och spola den med steril lösning för att ta bort eller få bort blockeringen. Vanligtvis är det katetern sys på plats och är fortfarande ett par dagar tills risken för påföljande blockeringar är borta.

När kattdjur urin blockering ständigt sker, en operation som kallas perineal urethrostomy (PU) rekommenderas. Detta förfarande skapar en större urinrörets öppning att urinera och omfattar demontering och återuppbyggnad av kattens penis. Denna operation löser inte urin komplikationer orsakade av FUS, men nästan alltid förhindrar livshotande tillstånd katt urin blockering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.