Vad är Färdigberedd Turquoise?

gränsöverskridande stängslet mellan det verkliga och skapade i världen av turkos rekonstitueras turkos. Den innehåller verkliga turkos, men också innehåller hartser och ibland färgämnen. Vissa versioner kompletteringar som pyrit, som bidrar till att den turkosa stenar och pärlor som är rekonstruerad ser mer verklig. Dessutom kan det vara lockande, men köparna bör veta vad de får. Selling färdigberedda turkos som helhet turkos passa alla, även om bruket sker. De gamla egyptierna gjorde rekonstruerad turkos, i något annorlunda form, cirka 4000 år sedan. De var faktiskt inte med turkos, men de skapade vad som kallas fajans när de bankade kvarts till en pasta, som var färgad då och upphettas till att skapa vad som tycktes vara turkos. Denna metod har anpassats senare att använda ofullkomliga och mindre sann turkos klipp. Eftersom turkos är en ganska mjuk ädelsten, är det lätt att mala det till mjöl, tillsätt hartser och färg, och skapa stenar. Vissa försvara denna praxis som ett bra sätt att återvinna små bitar eller behäftad bitar som annars skulle vara bortkastade. Andra anser att den praxis som vilseledande, särskilt om folk inte avslöja att de säljer rekonstituerad turkos. Det är mindre värdefullt än hela stenar, men det kan vara lite starkare, och det är verkligen att åtminstone en del turkos.

Vanligtvis när färdigberedda turkos görs, det bildas och som i block eller tegel. Dessa är sedan ristade, skära eller formade på olika sätt. Att göra pärlor från det återvunna sten är ett populärt val. Men det kan formas till större stenar till smycken inställningar.

Vissa guldsmeder föreslår att du får plats beredning eftersom kådan kommer att avge en lukt. Få beskriva exakt vad det lukt är, men sant turkos inte bör ha någon form av lukt. Jewelers kan lätt identifiera verkliga från rekonstituerat turkos under förstoring, though. Om du är osäker på vad du ska köpa, kanske du vill ha det utvärderas av en tredje part guldsmed som inte säljer dig materialet. Som sagt, de flesta guldsmeder kommer att vara snabb att låta köparna vet om en sten bereds eller skurna ur ren hela turkos, och även om någon av de behandlingar som plaster, färgämnen eller glasyrer har tillämpats.

Några försvara göra och inköp av rekonstituerad turkos grund för blotta ögat, har allt överklagandet av standard turkos, utan priset. Det ska vara billig, och om du älskar med turkos pärlor eller smycken, bör du kunna få det till låga priser. Eftersom många lockas av de vackra färgerna på denna ädelsten, men kanske inte ha råd med det, har en eller flera stenar gjort av homogeniserad turkos kan du få det utseende utan kostnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.