Vad är Devils Hole Cyprinodontidae?

Devils Hole Cyprinodontidae är en utrotningshotad fiskarter hemma i öknen i Nevada. Cyprinodontidae i allmänhet tenderar att vara öken fiskar, anpassning för att leva i extrema miljöer i hela sydvästra USA och Mexiko, men Devils Hole Cyprinodontidae är ett mycket berömvärt exempel på denna grupp av fiskar. Dessa fiskar har anpassat sig att leva i 92 grad Fahrenheit (33 grader) vatten i Devils Hole, ett geotermiskt pool i Amargosa Desert. Om du undrar om det uppenbara grammatiska problem med namnet " djävlar Hole, "kan du tacka Förenta staternas regering. Devils Hole var ursprungligen känd som "Miner's badkar" och senare blev "Devil's Hole", men i början 20th century, "Devils Hole" började dyka upp som en alternativ stavning på vissa statliga dokument. Så småningom gav tjänstemännen vägen till det oundvikliga och officiellt titeln våren "Devils Hole," mycket till bestörtning regionala grammarians. Dessa fiskar är ganska små, ungefär storleken av elritsa, och de vänder Electric Blue under häckningssäsongen med slående svarta ränder längs ryggen. I kroppstyp, liknar Devils Hole Cyprinodontidae nära andra pupfishes, med ett stort huvud och uttalade anal fenor. De livnär sig på kiselalger som finns naturligt i poolen, avel och utfodring på en kalksten hylla strax under ytan i Devils Hole.

1890 människor först märkte Devils Hole Cyprinodontidae; dessa fiskar identifierades som en unik art på 1930-talet, då omkring 500 personer räknades. På 1960-talet har forskare insett att fisken befolkningen minskar, och en övergång gjordes för att skydda Cyprinodontidae under Endangered Species Act. Detta visade sig vara omtvistad, eftersom behovet av att skära ned på bevattning för att skydda fisken skuren i vinster på angränsande jordbrukskoncerner. Den framgångsrika rättsfall som banade väg för liknande åtgärder för att skydda utrotningshotade arter över hela landet, och befolkningen började stabiliseras.

Senast 2006, dock fisken befolkningen hade sjunkit till mindre än 50 personer, till synes utan anledning. Vissa personer har flyttat till nya miljöer i ett försök att bevara arter, men det abrupta minskningen av den ursprungliga befolkningen efter drag har gjorts för att skydda det var förbryllande och en källa till oro. Vissa forskare har föreslagit att Devils Hole Cyprinodontidae är extremt känslig för förändringar i sin miljö, så en subtil förändring i vattennivå, temperatur, eller kemi kan vara ansvarig för den sinande mängder fisk. Forskare är också förbryllad över hur fisken kom i Devils Hole i första hand, eftersom den inte är ansluten till några kända vattenförekomster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.