Vad är Cardigan Walesiska Corgis?

Cardigan walesiska Corgis, som får sina namn från Cardiganshire, Wales, där de kan ha sitt ursprung, är en av två raser av vallhundar kallas corgis. De två raser är helt olika trots att de delar verkligen förhållande och viss likhet i utseende. Båda kommer från Wales och kan ha varit relaterat till familjen av hundar som producerade taxar. Ca 1000 år sedan, det trodde att vikingarnas invasion i Wales infördes Spitz genetik till Corgi Cardigan, och som ett resultat av en ny hundras utvecklats.

utseende Cardigan walesiska Corgis är verkligen slående. Även korta, oftast inte längre än en fot (30,48 cm) på axeln, dessa hundar är stadiga och tunga. Män kan enkelt väga 30-35 lbs (13,61-15,88 kg), och kvinnor får väga lite mindre. Dessa är starkt muskulösa och atletiska hundar med perked upp öronen som gör att de ser lite ut som en räv. Färgsättningar av denna ras kan variera men de har oftast vita kistor och några vita i ansiktet, fötter och svans, med andra färger närvarande som svart, brun eller röd. Den kanske främsta skillnaden, eller är det enklaste sättet att berätta Kofta walesiska Corgis bortsett från deras kusin Pembroke, är svansen. Cardigans inneha dem. Pembrokes, den andra Corgi typ, har antingen en dockad svans eller nästan ingen svans.

Båda typerna av corgis var vallhundar och de kan fortsätta att användas i detta avseende i vissa delar av världen. Detta naturlig affinitet för mycket aktivitet är till god användning i dag i agility prövningar. Corgis kan utmärka sig på dessa, och deras höga intelligens och flottan-footedness finns utställda väl. Även tunga, dessa hundar har en naturlig grace när man kör.

Många notera att en del av den attraktionskraft Cardigan walesiska Corgis är deras extremt lojala beteende. De kan fixera på en medlem av en familj, men det finns många familjer som har dessa hundar och säger att de kan vara fantastiskt med barn när de tränade ordentligt. De tenderar att uppvisa naturliga vallning instinkter när de inte är ordentligt utbildade eller ges tillräcklig motion varje dag.

Även storleken Cardigan walesiska Corgis verkar idealisk för kök, kan det faktiskt vara en björntjänst för djuret. Om inte ett sällskapsdjur ägare kan åta sig att regelbundet och daglig motion av hunden, kan det bli uttråkad, gå upp i vikt eller misbehave. Båda typerna av corgis lämpar sig bäst för en robust liv som innebär massor av gångtid utanför.

En av fördelarna med denna typ av hund är livslängd. Många Cardigans kan lätt leva 12-15 år. De har vissa hälsoproblem, som kan växa fram, inklusive möjligheten att spinal bekymmer, höftledsdysplasi, degeneration av näthinnan och grå starr. Rasen är också benägen att fetma utan tillräcklig motion, som kan förkorta livslängden. För att minimera risken att möta dessa problem, människor som ville förvärva Kofta walesiska Corgis ska köpa eller anta dem bara från en ansedd uppfödare och inte från en bakgård uppfödare eller puppy mill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.