Vad är Canine Myastenia Gravis?

Canine myasthenia gravis är en sällsynt sjukdom som angriper motoriska nerver hundar. Det orsakar svaghet i musklerna, men det lämnar sensoriska nerver skadade. Canine myasthenia gravis är särskilt orsakas av en brist på vissa receptorer, acetylkolinreceptorer, som vanligtvis hittas där nervändarna gå med cellerna i musklerna.

För att förstå hund myastenia gravis, är det viktigt att veta hur en hund nervsystem och muskel-systemet fungerar och hur de är anslutna. Processen börjar när hunden beslutar att han vill flytta. I en frisk hund, nervändarna släppa en signalsubstans, acetylkolin. Signalsubstansen-acetylkolin-bär sedan nervimpuls till acetylkolinreceptorer som reagera och skicka nervimpuls vidare till hjärna och muskler. Därför hunden rör sig. hos hund myastenia gravis, finns det en minskning av antalet eller ibland funktion av acetylkolin-receptorer. Detta gör att musklerna i hunden svag, särskilt i bakkroppen. Till exempel kan han ha problem att stå upp när han har blivit liggande. Han kan också gunga eller vackla när han går. Canine myasthenia gravis är värre när hunden har haft ett lätt arbete.

Även hund myasthenia gravis som oftast drabbar benen, finns också flera andra typer. Till exempel påverkar det centrala typ av hund myasthenia gravis bara de muskler som gör att hunden att svälja. Följaktligen, om han påverkas av det prioriterade form, kommer hunden inte kan svälja fast föda. Detta kan leda till en svullen matstrupen och slutligen en form av lunginflammation. Andra typer innehålla en medfödd form som endast drabbar Jack Russell Terriers, Springer Spaniel och Smooth Fox Terriers och en förvärvad form som är vanligast i Golden retriever, tyska vallhundar, taxar, Labrador Retriever, och Scottish Terriers.

Canine myasthenia gravis diagnostiseras efter att hunden har en neurologisk undersökning på sin veterinär kontor. Det finns flera olika tester som kan genomföras för att kontrollera sjukdomen. I ett test, är hunden injiceras med edrofonklorid klorid. Läkemedlet hindrar det enzym som bryter ned acetylkolin. Som ett resultat, det finns högre halter av acetylkolin vid acetylkolinreceptorer. Om hunden visar att han har ökat sin muskelstyrka efter att ha fått läkemedlet, så har han testats positivt för hund myasthenia gravis.

Lyckligtvis finns det behandling planer för hund myasthenia gravis. Själva sjukdomen behandlas genom att ge hunden läkemedel som ökar koncentrationen av acetylkolin vid de receptorer, ungefär som de diagnostiska prov som nämns ovan. Drogerna kommer att vända muskelsvaghet och är vanligen injiceras i hunden. Dock kommer en veterinär som vill kan följa hunden och hans framsteg tills förbättring skett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.