Vad är Avenue of the Giants?

Avenue of the Giants är en vägsträcka som löper genom Humboldt Redwoods State Park i norra Kalifornien. Ursprungligen var detta avsnitt del av US Highway 101, men efter en bypass byggdes utsågs det som State Route 254. Vägen är uppkallad efter den massiva kusten Redwoods vilken linje, och det är en mycket populär turistattraktion, med många hållplatser längs vägarna erbjuder ett varierat utbud av underhållning. En av de mest kända inslagen i Avenue of the Giants är Drive-Thru Tree.

Coast Redwoods är bland de längsta och största träd i världen, och träden i Humboldt Redwoods State Park är inget undantag. Människor som har tid att stanna längs Avenue of the Giants kan ge sig in i parken för att få en skymt av några mycket stora träd, medan passerar förare kan njuta av utsikten över stora träd, som gränsar till vägen. Trots att hon är väl rest huvudgata, Avenue of the Giants är begränsad till två körfält på grund av de stora träden som gränsar till detta, och många delar är mycket kurvig, gå runt träden i stället för att skära en stig genom dem.

Från Garberville i söder till Fortuna i norr, sträcker sig Avenue of the Giants 31 miles (50 kilometer). Längs vägen kan man besöka Drive-Thru Tree, den odödlige Tree, och Tree House, ett hus byggt av en enda stor stock. Förvirring Hill, en annan turistattraktion längs Avenue of the Giants, erbjuder en mängd konstiga och mystiska artefakter och illusioner för besökare. Motorsåg skulpteras, redwood burls och andra träd-relaterade artefakter finns ofta att köpa på olika vägkanten stannar.

Skyltar längs Avenue of the Giants utse olika turistattraktioner. Många av tecknen har utformats för att ha en mycket retrokänsla, och reser genom Avenue of the Giants kan ibland kännas som transporteras tillbaka i tiden till 1960-talet, en tid då vägarna tecken i Amerika var ofta utarbeta, berätta en historia över Under flera miles.

Att nå Avenue of the Giants kräver vissa resor. Medan det finns en flygplats i Arcata, en stad norr om Avenue of the Giants, erbjuder många flygbolag inte tjänsten till Arcata flygplatsen, och de som ofta får ta ut för höga priser. Besökare flyger ofta till San Francisco eller annan Bay Area flygplats och hyra en bil för den fem-till sex timmar köra till Avenue of the Giants. Besökare kan också ta en mer avslappnad väg längs den kaliforniska kusten, som sträcker sig en resa till Avenue of the Giants ut över flera dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.