Kan jag hålla en igelkott som husdjur?

Många som har sett igelkottar är ganska tas med sin tilltalande, karismatiska ansikten, och undrar om det är möjligt att hålla en igelkott som sällskapsdjur. Faktum är, igelkottar är populära sällskapsdjur i hela världen, från USA, där de hålls som husdjur inomhus, till Storbritannien, där PET igelkottar få springa i trädgården för att hjälpa till med skadedjursbekämpning. Igelkott uppfödare förse sina kunder med speciellt uppfödda igelkottar ibland kallas African Pygmy igelkottar. Dessa igelkottar föds som små, och hanteras från tidig ålder så att de blir tama.

African Pygmy Igelkottar är egentligen inte en särskild art, utan en blandras av flera små igelkottar arter, och de har också kommit in en mängd olika färger. Ett sällskapsdjur igelkott är vanligen små, cirka åtta inches (20 cm) i längd. Spolar av en igelkott är inte vassa taggar som på en Porcupine, så de inte skadar människor som hanterar igelkottar normalt. När avslappnad, spolar ligga plant, och ibland igelkottar kommer även att skickas över så att deras ägare kan PET sina mjuka undersidan. När du väljer som igelkotten att hålla som husdjur, prova att söka en seriös uppfödare. Om du kan hantera igelkottar att plocka ut ett särskilt tama djur som du känner samhörighet med. Kontrollera att se till att igelkotten ögon och näsa är tydliga, och att igelkotten inte är för tjock, för mager, eller på annat sätt ohälsosamma. Har en låda beredda att ta igelkotten hem, och planerar att hålla den i en bur i ett par dagar innan så det körs i huset. Efter att ha gett några dagar att smälta, ett husdjur hedgehog tar lätt att tillåts ströva omkring runt huset, och du kommer att kunna hämta ditt husdjur upp också. Bli inte avskräckt om igelkotten rullar upp i ett försvar ball; djuren är naturligt blyg, och det kan ta lite tid för igelkotten att vänja dig. Fortsätt att hålla djuret tills den slappnar av och börjar utforska dina händer.

Igelkottar föredrar rymlig bur att bo i, och bör inte tillåtas att ströva omkring i huset utan tillsyn. Du kan använda sängkläder utformade för små däggdjur, och lägga till en kattlådan för igelkotten, var noga med att hålla det långt borta från mat och vatten. Igelkottar också uppskattar att ha en säker plats att gömma sig, så ger den en holk för att krypa ner i. Igelkottar är insektsätare, och är det mest hälsosamma när de får en balanserad och varierad kost av insekter, speciellt konstruerade mat, och små mängder frukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.