Kan hundar får Alzheimers sjukdom?

äldre hundar kan få en sjukdom mycket lik människans Alzheimers sjukdom. De kan bli förvirrade och glömmer gång välbekanta människor, djur och miljö. Detta kallas kognitiv desorientering Syndrome (CDS).

inkludera Symtom på CDS, eller Alzheimers sjukdom hos hundar, att gå vilse i kända platser och inte hälsning människor lika entusiastiskt som de en gång gjorde. Dessutom är CDS kan orsaka hus tränade hundar mot marken i huset som de anser de faktiskt utanför. Att planlöst strosa och mindre social med andra djur och människor är andra vanliga tecken på denna typ av Alzheimers sjukdom hos hundar.

Liksom mänskliga Alzheimers sjukdom, Alzheimers sjukdom hos hundar är förknippade med onormal åldrande. CDS, liksom Alzheimers sjukdom hos människor, anses möjligen delvis bero på fria radikaler i kroppen eller till dopamin och andra neurotransmittorer fluktuationer. Men både mänskliga Alzheimers och CDS, eller Alzheimers sjukdom hos hundar är åtminstone delvis orsakas av förändrade hjärnans kemi och degeneration som inte orsakas av vanliga åldrandet.

Veterinärer ordinera ibland dopamin för CDS. Forskning har visat att dopamin terapi har arbetat för att återställa någon normal kognitiv funktion hos en del hundar. Detta kan ge hundar drabbats av CDS ett bättre njutning av livet i de högre åren. En veterinär ska gå över symptomen när CDS, eller Alzheimers sjukdom hos hundar är misstänkt och jämför den med hundens beteende historia. Vanligtvis kommer veterinären utför också en omfattande medicinsk och neurologisk kolla upp. CDS, eller Alzheimers sjukdom hos hundar är ganska vanligt.

CDS kan orsaka aggressivitet även i mycket mjuka hundar. Den aggressivitet är sannolikt orsakas av förlusten av hjärnceller på grund av hjärnans degeneration. Ändra sömn och mönster vakna är också associerade med eller Alzheimers sjukdom hos hundar. Hunden får sova mycket under dagen, men mindre på natten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.