Inom meteorologi, är vad en Inversion?

En inversion är en situation där skikten av atmosfären inte fungerar normalt, vilket hämmar normalt väder processer och ofta fångstmetoder smog, rök och moln nära marken. Den vanligaste formen av inversion är temperaturens förändring, även omkastningar kan ta andra former. I huvudsak kan en omvänd ses som en flip i den naturliga ordningen, undertrycka konvektion och andra processer som tillåter luft att cirkulera över hela jorden.

Vid normal, varm luft nära marken sakta stiger uppåt, driva igenom ett lager av kallare luft. När en temperatur inversion uppstår, samlar svalare luften nära marken, med ett skikt av varm luft att trycka ner ovanpå det. Detta tvingar moln, smog och föroreningar som fångats nära marken, eftersom de inte kan FLÄKT uppåt, och en temperatur inversion kan ibland bryta explosionsartat, med svår åska eller tornados. En klassisk form av temperaturens förändring är marina inversion, som orsakas av sval luft från ytan av havet trängs på stranden. Marine omkastningar förklara varför många kuster runt om i världen är dimmigt. Omkastningar också ofta uppträder i dalarna, där varm luft pressar ner den svalare luften i dalen. Eftersom många tätorter är i dalarna eller i närheten av havet, lider ofta av extrem förorening som förvärras av omkastningar. En vädret inversion inte bara påverkar vädret i omgivningen. Omkastningar kan också påverka människors hälsa, såsom i fallet med en invertering som fällor föroreningar, och de kan också försämra sikten genom att tvinga tjocka molntäcket nära marken. Omkastningar kan också spela roliga tricks med radiosignaler och ljud, radiosignaler är ofta starkare under en inversion, till exempel, och det tjock dimma karakteristiska av marina omkastningar kan göra speciella saker till ljud, vilket gör dem verkar mer eller närmare än de egentligen är.

omkastningar lösa slutändan själva, ibland ganska tvärt, och ibland dyka upp och försvinna flera gånger under loppet av en dag. I andra fall kan en omvänd sväva i flera dagar, ofta leder till oro för luftkvaliteten och potentiellt farliga väderförhållanden.

Utjämningssats omkastningar, där ett skikt av varmluft fällor ett lager av kallare luft, är ökänd i mellanvästern, eftersom när locket äntligen bryts, en enorm mängd energi kan frigöras, vilket resulterar i hårt väder. Den "kalla" luften i sådana omkastningar ofta faktiskt ganska varm, så dessa omkastningar kan känna sig mycket förtryckande och spänd tills de slutligen försvinner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.